Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Roma: 30 év után távozik a klublegenda – hivatalos

Az olasz élvonalbeli bajnokságban szereplő AS Roma technikai igazgatója, Francesco Totti a hétfő délután tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, elhagyja a fővárosi együttest. 

A 42 esztendős szakember a két évvel ezelőtti visszavonulása óta tagja a klub vezetőségének. Totti 1989 óta áll a Farkasok kötelékében, döntése hátterében a vezetőséggel való megromlott kapcsolata áll.

„Megvoltak az elképzeléseim, tisztában voltam a szándékaimmal. Mindezt igyekeztem átadni a klubnak, de őszintén szólva nem akarták, hogy bármibe is beleszólásom legyen, minden döntésből kizártak. Nem tartom magam hibásnak, hiszen lehetőséget sem kaptam. Nem vehettem részt a projektekben. Nem segítettük egymást, egyszer sem ültünk össze beszélgetni. Most más útra lépek, ha viszont megkapom a bizalmat a tulajdonostól, bármikor készen állok a visszatérésre” – nyilatkozta az olaszok egykori legendás játékosa.

Totti labdarúgóként minden sorozatot figyelembe véve 785 találkozón lépett pályára a Roma színeiben, ezeken 307 alkalommal volt eredményes, illetve kiosztott 129 gólpasszt is.