Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rooney véleménye Louis van Gaal manchesteri korszakáról!

Louis van Gaal edzői karrierje igen sikeresnek mondható, ám a legtöbben a Manchester Unitednél eltöltött időszakát bukásként kezelik. Wayne Rooney most megvédte korábbi edzőjét.

A holland szakember két évet töltött el a „Vörös Ördögök” kispadján, ahol mindösszesen egyetlen FA-kupát nyert a csapattal. Helyére akkor, az azóta már szintén menesztett José Mourinhot hozták. A tréner korábban már kifejtette, hogy szerinte nem kapott elegendő időt arra, hogy saját képére formálja a csapatot. Vele értett egyet Wayne Rooney, aki van Gaal irányítása alatt a Manchester United csapatkapitánya is volt.

Csalódott voltam, amikor menesztették. Számomra nagy öröm volt vele dolgozni. Szerintem még egy idényt kaphatott volna a bizonyításra.A második szezonban már egyre jobban ráéreztünk a filozófiájára, éppen ezért gondolom úgy, hogy a harmadik közös idényünkben egy nagyon erős csapatunk lett volna. Karrierem folyamán abban a két évben tanultam a legtöbbet, amíg ő volt az edzőm.

A Manchester Unitedtől való menesztése után ugyan több klubbal és nemzeti csapattal is hírbe hozták van Gaalt, ám ő végül úgy döntött, hogy nyugdíjba vonul. Edzői pályafutása alatt összesen 19 trófeát nyert meg, valamint bronzéremig vezette a holland válogatottat a 2014-es VB-n.