Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A címvédőnél folytatja a háromszoros bajnok támadó

A friss bajnok Columbus Crew szerződtette a szabadon igazolható Bradley Wright-Phillips-et. Az MLS-ben veteránnak számító angol csatár ötszázadik bajnoki mérkőzéséhez közeledik az amerikai ligában.

Az ohiói csapat támadósorára ráfért az erősítés, hiszen csatár poszton mindössze két játékos maradt a keretben, többek között Németh Krisztián is távozott az együttestől.

A klubnál igazi győzelemként élik meg, hogy sikerült szerződtetniük a 35 éves támadót. “Nagyon örülünk, hogy Bradley csatlakozik a Crew keretéhez, miközben mi arra törekszünk, hogy újabb trófeákat nyerjünk 2021-ben”– mondta a klub honlapján Tim Bezbatchenko, a Columbus Crew elnöke.

A fiatalabb Wright-Phillips 2013-as MLS-be igazolása óta, igazi sztárrá nőtte ki magát az Egyesült Államokban. 2013-tól 2019-ig a New York Red Bulls játékosa volt, ahol 3 bajnoki címet nyert és kétszer ő lett a bajnokság gólkirálya is. Az előző szezont a Los Angeles FC-ben töltötte és a szezon után kiérdemelte az Év Visszatérője díjat (MLS Comeback Player of the Year Award), amelyet olyan játékosoknak ítélnek meg, akik egy komolyabb sérülés vagy formahanyatlás után, újra kiváló teljesítményt tudtak nyújtani.

A Crew nem közölte, hogy mennyi időre írt alá a támadó, de azt már lehet tudni, hogy újra ikonikussá vált mezszámát viselheti, a 99-est. Korábban New Yorkban is ez volt a mezszáma, ahol távozása után vissza is vonultatták, Los Angeles-ben a 66-os számot viselte.