Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Németh Krisztián csapata simán lett bajnok – videóval

Magyar idő szerint vasárnapra virradóra rendezték az MLS 2020-as kiírásának fináléját a keleti főcsoport-győztes Columbus Crew és a nyugati bajnok Seattle Sounders között előbbi otthonában…

A hazai környezetben pályára lépő Columbus Crew együttese talán a vártnál jóval simábban, 3-0-ra nyerte az MLS nagydöntőjét a címvédő Seattle Sounders ellen. A Crew a meccs elejétől próbált dominálni, eleinte Frei bravúrjai tartották életben a vendégek reményeit, azonban az első játékrész derekánál Lucas Zelarayan közeli kapáslövése már átcsorgott a kapuson. Bő öt perccel később tovább növelte előnyét a Columbus, egy ellentámadás végén Zelarayan lekészítéséből a hatiti Derick Etienne lőtte ki védhetetlenül a hosszú sarkot. Nem írhattuk le a Sounderst, mert emlékezhettünk rá, hogy a konferencia-döntőt heroikus küzdelemben megfordították kétgólos hátrányból, de két ilyen csodára két egymást követő meccsen aligha lehetett számítani. Főleg hogy a Columbus a második félidőben is biztosan őrizte 2-0-s előnyét, és bár akadtak lehetőségei a Soundersnek, nem igazán volt benne a felzárkózás a mérkőzésben. Az utolsó tíz percen belül aztán végképp bebiztosította bajnoki címét a Columbus, Díaz jobb oldali elfutását követően Zelarayan bombázott a jobb felsőbe, ezzel duplázott a döntőben.

A Columbus 2008 után története második MLS-győzelmét ünnepelhette, a konferencia-döntőhöz hasonlóan Németh Krisztián ezúttal is csak a kispadról izgulhatta végig csapata sikerét.

Columbus Crew – Seattle Sounders 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Zelarayan (25., 82.), Etienne (31.), ill.