Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Visszavágott az FA-kupa elveszített döntőjéért a Chelsea a Leicesternek! – Videóval!

A Premier League 37. fordulójának rangadóján a Stamford Bridge-en győzte le a Chelsea a Leicester City együttesét.

Már az első félidőre sem lehetett panaszunk, lüktető, jó iramú mérkőzést játszottak a felek. A hazaiak jártak közelebb a gólhoz, Timo Werner révén meg is szerezték azt, apró szépséghiba, hogy a videózás után kezezés miatt visszavonták a Chelsea találatát.

Thomas Tuchel csapata mezőnyfölényben játszott, többet birtokolta a labdát, de gólt csak a szünet után, Antonio Rüdiger révén szereztek a hazaiak (1-0).

A második játékrész derekára még nagyobb lehetett az újra nézőket fogadó Stamford Bridge lelátóin az öröm, hiszen Jorginho büntetőjével már két gólosra nőtt a hazaiak előnye (2-0).

A gól után aztán fordult a találkozó: Az FA-kupa győztese a 76. percben a szezon végére a kapu előtt ellenállhatatlan Kelechi Iheanacho révén rövid időn belül szépítettek a “rókák” (2-1), akiknek ugyan sikerült – túl későn – váltaniuk, ám Ayoze Perez közelről, szemben a kapuval a 89. percben előtte utolsó puskaporukat is, így vereség lett a vége.

A Chelsea megelőzte riválisát, feljött a tabella harmadik helyére. A Leicester pedig… még gondba is kerülhet, hiszen az egy meccsel kevesebbet játszó Liverpool utolérheti pontszámban Brendan Rodgers csapatát, akire az utolsó körben a Tottenham vár majd – A harmadik és negyedik helyre pontosan ez a három csapat pályázik még!

Chelsea – Leicester City 2-1 (0-0)
Gólszerzők:
Rudiger (47.), Jorginho (66.) illetve Iheanacho (76.)

A fordulóból hátra van:

19:00
Everton–Wolverhampton Wanderers (Tv: Digi Sport2)
Newcastle United–Sheffield United (Tv: Digi Sport3)
 Tottenham Hotspur–Aston Villa (Tv: Digi Sport1)

20:00
Crystal Palace–Arsenal

21:15
Burnley–Liverpool (Tv: Digi Sport2)
West Bromwich Albion–West Ham United

Tabella:


 

A góllövőlista élmezőnye: