Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga: újabb Barca-vereséggel közeleg Koeman kirúgása – VIDEÓVAL

A sérülésekkel kínzott FC Barcelona együttese ma este Madridban vendégeskedett az újonc, de remekül szereplő Rayo Vallecano otthonában. Az esélyek egyértelműen voltak, ráadásul a hétvégi, El Clásicon Sergio Agüero is megtörte a jeget.

(Photo by Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images)

LaLiga – 11. forduló
A megszokott sérültekhez ismét csatlakozott az ifjú Ansu Fati is, ám így is roppant erős kezdőcsapatot állított ki Ronald Koeman. Viszont a szezonban már a második alkalommal volt a kezdő tagja Nico González. Az első esetben ez egy háromgólos győzelmet ért a Levante ellenében. Mellette a középpálya vezérének továbbra is Busquets tűnt. Igaz, ma a világ-, és Európa-bajnok jelentős bénázással járult hozzá a zakóhoz. A támadóduó pedig igazán halálos, de egyelőre még összeszokatlan páros képét mutatta: Agüero és Memphis Depay.
Nagyon lassan lendült bele ma este is a Barcelona. A korábbiakhoz képest Coutinho továbbra sem tudta igazolni, hogy megfelelő karmester. A brazil képtelen volt életet lehelni a vendégek támadásaiba, így az emlegetett duó jobbára kénytelen volt önerőből támadásokat vezetni. A katalánok meddő mezőnyfölénye pedig már az első félidőben megbosszulta magát. A veterán Radamel Falcao szerezte meg a vezetést a madridi kiscsapat számára. A kolumbiai sztár gólja végül győzelmet is ért.
A második játékrészben megmaradt a Barca-fölény, ám igazán veszélyes helyzetet képtelenek voltak kialakítani. Egy jogosan megítélt büntetőt Depay még ki is hagyott. Pontosabban a Rayo észak-macedón portása, Stole Dimitrevski védte ki a holland próbálkozását.
Összképét tekintve a döntetlen talán igazságosabb eredmény lett volna. Vajon ez volt Ronald Koeman utolsó veresége a barcelonai kispadon?

Ray Vallecano – FC Barcelona 1-0 (1-0)
Helyszín: Campo de Fútbol de Vallecas (Madrid); Vezette: Antonio Mateu Lahoz
Gólszerzők: Falcao (30.), ill.

A meccs összefoglalója:

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: