Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette első igazolását a Barcelona – HIVATALOS

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona csapata hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy leigazolták Franck Kessiét. 

(Photo by Marco Canoniero/LightRocket via Getty Images)

A Barcelona megerősítette, hogy ingyen szerződtette az AC Milan középpályását, Franck Kessiét. A játékos 2026. június 30-ig írt alá új csapatánál, a szerződésébe pedig egy 500 millió eurós kivásárlási ár is került. A középpályást már július 6-án be is mutatják a Camp Nouban.

Az elmúlt hetekben már tényként kezelték a hírt, miszerint Kessie és a Barcelona megegyeztek egymással, azonban eddig gondok voltak a regisztrálásával, ezért nem is jelentették be a szerződtetését. A katalán gárdának azonban még a pénzügyi év vége előtt sikerült eladnia a tv-s jogainak 10 százalékát egy amerikai cégnek, amely üzletből több mint 200 millió euró bevételt könyvelhettek el még az előző szezonra. A Barcelona ezért hamarosan bejelentheti egy másik ingyen igazolható játékos, Andreas Christensen érkezését is a Chelsea-ből.

Kessie 2019-ben igazolt végleg az Atalantából az AC Milanba 32 millió euró ellenében, de előtte két szezont már kölcsönben eltöltött a milánói együttesnél. Minden sorozatot figyelembe véve 223 alkalommal lépett pályára az AC Milan színeiben, amelyeken 37 gólt és 16 gólpasszt jegyzett.