Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hátrányból fordított a Tottenham a Southampton ellen – videóval

A Tottenham is megkezdte az idényét az angol bajnokságban (Premier League) a Southamptont ellen. A vendégek jobban kezdték a meccset, ám ezt követően feltámadt a Spurs, és a végére négy gólt lőtt, amivel magabiztos győzelmet szerzett.

(Photo by Tottenham Hotspur FC/Tottenham Hotspur FC via Getty Images)

A Southampton kezdte jobban a mérkőzést, bár támadások és kisebb helyzetek mindkét oldalon voltak. A vezetést is a vendégek szerezték meg a 12. percben, amikor Ward-Prowse vette át Djenepo briliáns passzát, majd kapásból a bal felső sarokba lőtt egy gyönyörű gólt. Nem örülhetett azonban sokáig a Southampton, mivel a 21. percben kiegyenlített a Spurs: Kulusevski tekerte oda szépen a labdát Sessegnon fejére a tizenhatoson belül, ő pedig a kapu közepébe bólintott. A 31. percben ráadásul már a vezetés is meglett a londoniaknak, amikor Szon lőtte be a labdát a kapu elé, ahol Dier jól vette át és gólra váltotta a beadást. A 32. percben egy szöglet után Szon lövését kellett bravúrral védenie, majd Davies próbálkozását is ki kellett ütnie. A 39. percben már Kane is helyzetbe került, de Bazunu most is védett, és ezzel nagyjából véget is ért a mérkőzés.

A második félidőre összeszedte magát a Tottenham, és már szinte csak a londoniak támadtak. A 46. percben Sessegnon betalált ugyan, de les miatt érvénytelenítették a gólt, majd az 52. percben angol játékos ismét próbálkozott, de most a védők léptek bele a labdájába az utolsó pillanatban. A 61. percben már növelni is tudta az előnyét a Spurs, amikor Salisu próbált tisztázni, ehelyett viszont a saját kapujának bal oldalába juttatta a labdát. Mindössze két perc kellett a Tottenham negyedik találatára, ekkor Kulusevski kapott pontos passzt a kapu előterében, majd a bal alsó sarokba lőtte a labdát. A Spurs még támadott, de igazából már ezzel az eredménnyel is meg voltak elégedve. A 74. percben szépíthetett volna a vendégcsapat, ám Aribo lövését Lloris bravúrral védte. A 92. percben a Spurs új igazolása, Bissouma kapásból próbált betalálni a hálóba, ám a labda kicsivel a kapu bal oldala mellett ment el, és ezzel le is zárult a mérkőzés.

Tottenham – Southampton 4-1 (2-1)
Gólszerzők: Sessegnon (21.), Dier (31.), Salisu (61. – öngól), Kulusevski (63.) ill.
Sárga lap:
Sessegnon (21.), Bentancur (75.), Bissouma (88.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Az 1. forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek
Crystal Palace – Arsenal 0-2

Szombat
Fulham – Liverpool 2-2
Bournemouth – Aston Villa 2-0
Leeds United – Wolverhampton 2-1
Newcastle United – Nottingham Forest 2-0
Tottenham – Southampton 4-1
18:30 Everton – Chelsea (Tv: Spíler1)

Vasárnap
15:00 Leicester City – Brentford (Tv: Spíler1)
15:00 Manchester United – Brighton (Tv: Match4)
17:30 West Ham United – Manchester City (Tv: Spíler1)

A bajnokság aktuális állása: