Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: a City sztárja szerint nem ő volt a meccs legjobbja

Belgium szoros küzdelemben 1-0-ra legyőzte Kanadát, ám a sikerük egy cseppet sem volt egyértelmű…

(Photo by Ian MacNicol/Getty Images)

A mérkőzés után a belga válogatott középpályását, Kevin De Bruyne-t választották a találkozó legjobbjának, azonban a Manchester City sztárja rendkívül önkritikus volt:

“Nem hiszem, hogy jól játszottam. Nem tudom, miért kaptam meg ezt a díjat. Talán a nevem miatt.”

Emellett a belga válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Martínez is elismerte, hogy az ellenfél volt a jobb, de kiemelte, hogy mennyire fontos, hogy rosszabbul játszva is győzni tudtak:

“Nagyon nehéz meccs volt a mai, Kanada jobb volt nálunk abban, amit mi akartunk csinálni. Hihetetlen ünnepléssel, nagy érzelmekkel érkeztek a tornára, erre számítottunk. Ebben a kanadai csapatban nagy a tempó és a közvetlenség. A játékunk egy másik oldalát kellett megmutatnunk. Örülök, mert a szívósság, a tapasztalat, és kapusunk minősége révén megnyertük a mérkőzést. Courtois a büntető hárításával, sok elemmel tartott bennünket meccsben. A mai győzelem fontosabb, mint amikor jól játszunk” – vélekedett a kapitány.

A különleges tettet véghez vivő John Herdman bizakodva várja a vasárnapi folytatást, amikor a kanadaiak a horvátokkal, a belgák pedig Marokkóval játszanak