Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Deschamps a célok eléréséről beszélt

Franciaország 2-1-es sikert aratott Dánia felett, mellyel a címvédő elsőként biztosította helyét a legjobb 16 között a világbajnokságon…

(Photo by Marvin Ibo Guengoer – GES Sportfoto/Getty Images)

A francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps érthető módon elégedett volt a továbbjutás kiharcolását követően:

“Sok különleges dolgot tettünk ma, de nem mindig jöttek be a húzásaink. Szerintem megérdemelten nyertünk ezen a meccsen egy nagyon jó csapat ellen. Dánia bizonyította, hogy a jó válogatottakhoz tartozik. Számunkra minden ideális: hat pontunk van, s két meccs után bebiztosítottuk a továbbjutást is, ezt mindenképp értékeljük. Nyugodtan készülhetünk a harmadik körre, a gólkülönbségünknek köszönhetően sokkal jobb esélyünk van megszerezni a csoportelsőséget, mint Ausztráliának.”

“Az első célt elértük, továbbjutottunk. Ez nem volt könnyű, főleg ha arra gondolok, hogy az újságírók miket írtak néha. Ez nagyon erős csoport. Nagy dolgokat szeretnénk elérni, s ehhez rendkívül fontos volt a két győzelem” – tette hozzá a továbbiakkal kapcsolatban.

A francia válogatott az utolsó csoportmeccsét Tunézia ellen fogja játszani.