Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kolumbiai támadót igazolt az MLS-ből az Aston Villa – HIVATALOS

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Aston Villa egy tehetséges fiatal szélsővel mélyítette a játékoskeretét…

(Photo by Barry Chin/The Boston Globe via Getty Images)

Az Aston Villa hivatalos oldalán erősítette meg, hogy megállapodást kötött az MLS-ben szereplő Chicago Fire együttesével az amerikai csapat tehetséges támadója, Jhon Durán szerződtetéséről.

A 19 esztendős kolumbiai szélső hazájában az Envigado csapatában futballozott, majd 2022. január 1-jétől került a Fire-höz. Durán eleinte a második csapatban szerepelt, majd fokozatosan egyre több lehetőséget kapott az első együttesben, az MLS előző idényének második felében pedig kirobbanthatatlan volt a csapatból. A 2022-es szezonban 27 mérkőzésen nyolc gólt és öt előkészítést jegyzett. A nemzetközi sajtóbeszámolók szerint az elmúlt hónapokban több PL-csapat is érdeklődött a megszerzése iránt, a birminghamiek mellett a Brentford és a Manchester United is szívesen látta volna soraiban.

Durán 2019-ben tagja volt az U17-es Dél-Amerika-bajnokságon szereplő kolumbiai válogatottnak, még a felnőtt nemzeti csapatban tavaly mutatkozhatott be, és már három mérkőzésen képviselte hazája színeit.

Jelenleg a hazai rendezésű U20-as kontinensbajnokságon tartózkodik, amely csütörtöktől február 12-ig tart Kolumbiában, ezt követően csatlakozhat majd a Villához.