Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Féltávhoz érkezik az alapszakasz – a 7. forduló elé

Újabb forduló, újabb rangadók a Hölgyek élvonalbeli bajnokságában, ezúttal azonban az időjárás átírhatja a forgatókönyvet.

Kiesési rangadóval, és a Magyar Kupa visszavágójával folytatódik szombat délután a női élvonalbeli bajnokság. Az Újpest a Szegeddel, a Femina pedig a Ferencvárossal találkozik a hetedik fordulóban. Sokan panaszkodnak, hogy a legtöbb összecsapás egy időben kezdődik, így lemaradnak az összecsapásokról, illetve nehezen döntenek két párharc között. De nem is ez a lényeg. Az Újpest és a SZAK összecsapása tavaly sem volt éppen lebecsülendő összecsapás, hiszen már az előző idényben is nagy harcot vívtak a bennmaradásért, amely végül mindkét együttesnek sikerült. Az idei szezonban sokkal nehezebb dolga van mindkét csapatnak, részben a sok hiányzónak köszönhetően, valamint a kevés edzés miatt. Ám a sorsolás szeszélye folytán erős ellenfelek ellen kezdett mindkét csapat, és ez rányomta bélyegét a szereplésükre. Ugyanakkor meg kell jegyezni, mindkét gárda hozott bravúrnak nevezhető eredményt, hiszen az Újpest példának okáért döntetlent játszott a felsőházba igyekvő Feminával, valamint a tavalyi negyedik Viktóriával, a Szeged ellenben legutóbb éppen a palotai hölgyek ellen ikszelt. Ez előrevetítheti azt is, hogy a Bánka Kristóf Sportközpontban nem lesz gólgazdag összecsapás. Nehezítő körülményként említhetjük, hogy a hét közepétől péntek délutánig tartó esőzés miatt csúszós, felázott műfű nem éppen alkalmas futballra. A lila-fehérek dolga nem lesz egyszerű, miután az előző körben kiállított Szabó Ilona eltiltás miatt nem léphet pályára. A Szeged ebből a szempontból nem veszélyeztetett, ugyanakkor sérülések miatt is inkább a hazaiak helyzete kedvezőtlenebb.

Bravúrpontot szerzett legutóbbi hazai meccsén a palotai csapat, amely az Astra ellen csípett meg egy pontot, de a Magyar Kupa kiesés – utolsó percben kapott gólt a Ferencvárostól – miatt fűti a visszavágás vágya Szeitl Szilviáékat. A piros-fehéreknél ezúttal sem léphet pályára Zólyomi Rebeka sérülés miatt, eltiltás azonban nem nehezíti a csapat összeállítását. Ellenben a futsalbajnokság ismét közbeszólhat a kerethirdetésnél. Ráadásul az is kérdőjeles, a heti esőzés mennyire tette tönkre a pályát. A Ferencváros ugyanakkor a lehető legerősebb összeállításban léphet pályára, ezzel a három ponttal kalkulálnak a zöld-fehérek. Sérülés mindössze Fenyvesi Evelint érinti, eltiltottja a Fradinak sincs. A hazai védelemnek nagyon nehéz dolga lesz, ha meg szeretné állítani a gólokat futószalagon gyártó Mosdóczi Evelint, illetve kiszolgáló személyzetét. Dörnyei Balázs csapatának azért sem mindegy, hány pontot szerez Palotán, mert egy győzelemmel az MTK elé ugorhat, igaz csak jobb gólkülönbségével, egészen vasárnap délutánig. A Femina sikere esetén az Astra érezheti magát veszélyben.

Másnap a harmadik helyen álló Dorog fogadja a sok sebből vérző MTK-t. A hazaiak, akárcsak a kék-fehérek több sérülttel és beteggel várják a forduló slágermeccsét. Az MTK-ban biztosan nem léphet pályára Méry Rita, Papp Dóra és Tell Zsófia sem, miután a Bajnokok Ligája mérkőzéseken, illetve előtte szedtek össze kisebb-nagyobb sérüléseket. Az is nagy kérdés, az Újpest ellen megsérülő Hummel-Smuczer Angélának és Demeter Rékának elég volt-e egy hét a regenerációra. A másik dolog, miként emésztik meg a lányok, hogy az UEFA elutasította a csapat óvását a Neulengbach elleni visszavágóval kapcsolatban, melyen Nina Burger jogosulatlanul játszott. A Dorog is éppen a sérültek miatt aggódhat, Törteli Anikó és Dominika Nagyová visszatérésére még biztosan várni kell. Előbbi a nyitó körben sérült meg, míg utóbbi az NB II-es bajnokság után volt kénytelen műtőasztalra feküdni, és előzetes hírek szerint tavasszal léphet újra pályára. Eltiltottja egyik csapatnak sincs. A két csapat mindössze egyszer, a tavalyi Magyar Kupában találkozott, akkor az MTK magabiztos sikerrel jutott túl ellenfelén.

Zárásként az Astra otthonába a Viktória látogat. Egyik csapat sincs túl jó formában, amit az eredmények is alátámasztanak. Ugyan a Magyar Kupában mindkét csapat magabiztosan jutott a legjobb nyolc közé, a bajnokságban legutóbbi két találkozóját ugyanazon mérleggel zárta: négy-négy ponttal. A hiányzók közül eltiltott nincs egyik oldalon sem, a sérülés miatt kimaradók közül hazai oldalon talán Pincze Gabriellának van a legnagyobb esélye, hogy pályára lépjen, a vasiaknál ellenben Horváth Lilla hiányzik. Az előző idénybeli négy bajnokiból három verséggel és egy döntetlennel jött ki a Viktória, azaz az Astra három sikerrel vette a szombathelyiek jelentette akadályt.

A program:
2014. október 25., szombat
15.00 Újpest – Szeged
Bánka Sportközpont, vezeti: Horváth János (Bartkó Eszter, Somogyi Sára)

15.00 Femina – Ferencváros
Budai II. stadion, vezeti: Káprály Mihály (Dósa-Rácz Kitti, Puskás Gabriella)

2014. október 26., vasárnap
14.00 Dorogi Diófa – MTK
Buzánszky stadion, vezeti: Széplábi Gábor (Komáromi Norbert, Táth Imre)

14.00 Astra HFC – Viktória Trend-Optika
CsHFC pálya, Szentmiklósi út, vezeti: Horváth Máté (Kányási István, Tóth Szabina)

Gavalovits Sándor