Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: Kiemelt lehet a Fradi, rosszul járhat a Diósgyőr! – Íme a lehetséges ellenfelek

Igaz három magyar klubcsapat szerepel az Európa Ligában, ám nem véletlenül nem említettük a címben Győri ETO együttesét, ugyanis Horváth Ferenc tanítványai súlyos három gólos vereséget szenvedtek hazai pályán, ezzel pedig el is könyvelhetjük kiesésüket. A Fradi jól járhat és kiemelt lehet, míg a Diósgyőr jól belehúzott az első csoporttal.

Magyar idő szerint pénteken 13 órakor kerül sor az Európa Liga harmadik selejtezőközének kisorsolására, a mezőnyhöz újabb csapatok, olyan együttesek, mint például a Lyon a PSV vagy pedig a Real Sociedad. A csapatokat öt csoportra osztották és a koefficiensek alapján elvégezték a kiemeléseket, melynek tükrében a Ferencváros a Rijeka végett a kiemeltek közé jutott, tudni illik, ha egy gyengébb csapat kiver egy nálánál magasabban jegyzettet, akkor tovább viszi annak pontszámát.

Minden csoportot nem zongorázunk végig, csupán azokat, melyben az érdekelt magyar csapatok helyet foglalnak. A Győri ETO csodát tenne, ha továbblépne, abban az esetben pedig kiemelt csapattal mérkőzne meg, íme a lehetséges ellenfelek:

Dundalk FC (ír)/HNK Hajduk Split (horvát)
CFR 1907 Cluj (román)/FK Jagodina (szerb)
Rio Ave FC (portugál)
Bursaspor (török)/Csihura Szacshere (grúz)
Club Brugge KV (belga)

A Ferencváros kiemeltként jól járhat, persze ehhez előbb tovább kellene jutni, ami a tegnap látottak tükrében nem lesz egyszerű mutatvány. Igazi nagyágyú nincsen az ellenfelek között, bár a norvég Tromsö azért nem gyenge csapat. Összehasonlítva a két másik magyar klub lehetséges ellenfeleit, a Fradi összeteheti a kezét.

Víkingur (feröeri)/Tromsö (norvég)
FC Petrolul Ploiesti (román)/Flamurtari (albán)
Hapoel Kirjat Smona (izraeli)
Ermisz Aradippou (ciprus)
Ruch Chorzów (lengyel)/Vaduz (lichtensteini)
FC Nyeman Grodno (fehérorosz)/FH Hafnarfjördur (izlandi)

Ami a Diósgyőr csapatát illeti, a miskolci együttes fél lábbal már a harmadik körben érezheti magát, ám ott nem akármilyen ellenfelek jöhetnek szembe. A Lyon és a Mainz mellett akár a Rosenborg, vagy az Odessa is lehet az ellenfél. Nagyon sok múlik majd a sorsoláson…

FC Chornomorets Odesa (ukrán)
FC Luzern (svájci)/Saint Johnstone FC (skót)
Rosenborg BK (norvég)/Sligo Rovers FC (ír)
JK Sillamäe Kalev (észt)/FK Krasznodar (orosz)
Olympique Lyon (francia)
1. FSV Mainz 05 (német)

A SORSOLÁS MEGTÖRTÉNT? PÁROSÍTÁSOKÉRT KATT!

Arrow