Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NBI: Felipe Oliveira döntött a Megyeri úton

A Videoton az első félidőben esett Felipe Oliveira góllal elvitte a három bajnoki pontot Újpestről, ezzel továbbra is magabiztosan vezeti a bajnokságot.

Felipe Oliveira (jobbra) döntötte el a rangadót

Felipe Oliveira (jobbra) döntötte el a rangadót

Újpest – Videoton 0:1 (0:1)
Helyszín: Szusza Ferenc Stadion
Vezette: Vad II
Újpest: Balajcza – Nego, Heris, Litauszki, Forró – Perovic (Ojo 76.), Stanisavljevic, Balogh, Nagy, Andric (Bardhi 61.) – Suljic Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász, Chakla, Stopira – Oliveira, Sándor, Kovács (Simon 45.), Trebotic (Ivanovski 59.), Gyurcsó (Heffler 75.) – Nikolics Vezetőedző: Joan Carrillo
Gólszerzők: – ill. Oliveira (37.)
Sárga lap: Stanisavljevic (32.) Ojo (86.) ill. Juhász (25.)
Kiállítva: – ill. –

Az újpestiek a hétközi kupagyőzelem után arra készültek, hogy megszerzik első tavaszi bajnoki sikerüket is, ám ehhez a szezon során kiválóan teljesítő és listavezető Videotont kellett volna kétvállra fektetniük.
Az első tíz perc eseménytelenül telt, majd ezután Perovics ziccerét hárította Calatayud. Súlytalannak tűntek a vendég akciók, hiába keresték a labdákkal a góllövőlista éllovasát Nikolicsot, jól szűrtek a lila-fehér hátvédek. Calatayudnak többször is hárítania kellett, igaz ezek egyike se volt óriási ziccer. A kihagyott helyzetek viszont megbosszulták magukat, a félidő hajrájában Felipe Oliveira lépett ki Nego és Litauszki mellett, majd élt is a lehetőséggel (0:1). Perovics talált be ezután, de lesről, majd a félidő végére maradt egy kényszerű csere a vendégeknél, a megsérült Kovács Istvánt Simon Ádám váltotta.
A második játékrész elején Chakla szerzett majdnem öngólt, ám még a gólvonal előtt javítani tudott. Elkezdtek cserélni az edzők, ám a találkozó színvonala visszaesett, nem jelentettek veszélyt a csapatok a másik kapujára. Negyedóra volt hátra, amikor újra a vendégek kapusa volt munkában Bardhi lökete után. A hátralévő perceket szintén nem a futball reklámjaként fogják mutogatni, hiszen nem történt semmi említésre méltó egy Ojo sárgalapon kívül, így győzött a Videoton, az Újpest pedig továbbra is keresi önmagát.

Munkácsi Ádám