Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem lesz több FIFA-Aranylabda díjátadó? – Sajtóhír

Egybehangzó sajtóhírek szerin megszűnhet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és a France Football szaklap korábban éveken át tartó együttműködése. A küszöbön álló változás érinti majd a FIFA-Aranylabda díjat is, melyet jelenlegi formájában többet nem adnak majd át.

(Kép: goal.com)

A hírek szerint a FIFA elnöke, Gianni Infantino nem kívánja megújítani az elődje, Joseph Blatter által kötött szerződést a France Football nevű szaklappal, melynek következményeképpen megszűnhet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség és a France Football által közösen, 2010 óta átadott FIFA-Aranylabda díj.
Infantino elnök úr kezdeményezésére újra életre hívnák az 1991 és 2009 között a nemzeti válogatottak szövetségi kapitányainak, valamint csapatkapitányainak a szavazatai alapján átadott, FIFA Év Játékosa díjat, melyet önállóan a FIFA ítélne oda.
A díjátadó ceremónia időpontját december elejére tűzhetik ki.

Mondhatni a dolgok visszaállnak majd eredeti kerékvágásukba, hiszen az Aranylabdát az európai sportújságírók szavazatai alapján a France Football 1956 és 2010 között saját maga ítélte oda. A futballvilág legrangosabb egyéni elismerése így ismételten egyedül a France Football égisze alá tartozna
(forrás AS.com)

Nagy Ákos