Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszakapta legjobbját Argentína – hivatalos

Négy mérkőzéses eltiltást szabott ki másfél hónapja Lionel Messire a FIFA, az argentinok fellebbeztek, az illetékesek ezek után meghallgatták a feleket, mára pedig döntés született a szankcióval kapcsolatban.

nintchdbpict000311106455

„A FIFA fegyelmi bizottsága március 28-án négymérkőzéses eltiltással sújtotta Lionel Messit, aki az argentin válogatott Chile elleni világbajnoki selejtezőjén megsértette a játékvezető asszisztensét. Az argentinok persze nem nyugodtak bele legjobbjuk elvesztésébe, fellebbeztek a döntés ellen.” – szóltak a hírek szűk másfél hónapja.

A FIFA csütörtökön hallgatta meg az érintetteket, és végül úgy döntött, eltörli a négymeccses eltiltást, és a 10 ezer svájci frankos szankciót – a négyből egyet letöltött a Barcelona kiválósága. Az indoklásban kitérnek arra, hogy Messi viselkedése kifogásolható volt ugyan, de megfelelő bizonyíték hiányában ejtették a vádakat.

Ezzel pedig nagy segítséget kapott Argentína, amely négy fordulóval a kvalifikációs sorozat vége előtt mindössze a pótselejtezőt érő ötödik helyen áll, két ponttal Ecuador előtt. Argentína legközelebb Uruguay-jal csap össze augusztus 31-én, majd sorrendben Venezuela (szeptember 5.), Peru (október 5.), és Ecuador (október 10.) következik.

Gavalovits Sándor