Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ronaldo duplájával győzött a Juventus! – videóval

A Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának nyitómeccsén ma kora délután a címvédő torinói Juventus a genovai Sampdoria együttesét látta vendégül. A mérkőzés esélyesei a hazaiak voltak, de iksz is volt az állás, végül így is nyert a Juventus. A tizenegyesekkel tarkított találkozón Ronaldo szállította a torinói gigász góljait, a végén pedig úgy tűnt, akár még lehet egy csavar a meccsben.

Ronaldo szállította a Juventus győzelmét, egyben a klub idei 100. gólját megszerezve! (forrás: twitter.com/juventusfcen)

A Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában a címvédő torinói gigász, a Juventus a genovai Sampdoria csapatát látta vendégül. A mérkőzés esélyese természetesen a hazai gárda volt.

Alig kellett várni arra, hogy a kezdő sípszót követően megszülessen a találkozó első gólja, ugyanis már a 2. percben előnybe került a Juventus, amikor Dybala passza után Ronaldo talált be a Sampdoria kapujába (1-0)! A 24. percben is a Juve villant, amikor Chiellini és Dybala játszott össze, majd a fiatal argentin lőtt volna gólt, de próbálkozása mellé ment. A 32. minutumban Paolo Valeri játékvezető a videóbíró segítséget vette igénybe, majd megállapította, hogy kezezés történt Emre Can részről a Juventus tizenhatosán belül, így tizenegyest ítélt a Sampdoria javára. A labda mögé a 33. percben Quagliarella állt, aki értékesítette is a büntetőt, ezzel egyben egyenlített is (1-1)! A félidő hajrájában, a 43. percben újra betalálhatott volna a Juve, de előbb Dybala löketét ütötte ki oldalra Audero kapus, majd Ronaldo beadása épphogy hosszú lett Mandzukic számára.

A fordulás után kevéssel, már az 52. percben újra előnybe kerülhetett volna a Juve, amikor is Matuidi küldte kapura a labdát, de löketét Audero nagy védése követte. A 64. percben pedig egy Juventus szögletet követően tűnt úgy, hogy a vendégek játékosai, Ferrari kezezett, majd a bíró a videós segítséget is igénybe véve döntött úgy, hogy tizenegyest ítél a hazaiak javára. A labda mögé Ronaldo állt oda, aki be is lőtte azt a 65. percben, ezzel együtt pedig duplázott, és újból előnyhöz juttatta csapatát! Ráadásul ez volt a 2018-as év 100. Juventus találata minden sorozatot figyelembe véve (2-1)! A 68. percben Quagliarella gyorsan egalizált volna, újra, de lövése fölé szállt. A 77. percben is Quagliarella villant volna, de a felé érkező beadás hosszú volt, az olasz pedig estében mellé lőtte a labdát. A 80. perc elején Ronaldo meglőtte volna harmadik gólját is, de középre tartó próbálkozását könnyen védte Audero. Az ötperces ráadás során viszont jött az újabb fordulat, ugyanis egyenlített a Sampdoria, azonban Saponara 92. percben szerzett óriási gólját végül a videóbíró alapján visszavonta a játékvezető les miatt, így maradt a 2-1-es eredmény! A ráadás hosszabbra nyúlt az előre jelzettnél, de a Sampdoria már nem tudott újból egyenlíteni, így a Juve, ha nem is olyan könnyen, de otthon tartotta a három pontot, és megerősítette vezető helyét a tabellán!

Serie A, 19. forduló
Juventus – Sampdoria • 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Ronaldo (2., 65. – a másodikat büntetőből), ill. Quagliarella (34. – büntetőből)