Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezért nem igazolt Kanté a PSG-hez

A modern futball egyik legrokonszenvesebb játékosa elárulta, hogy miért nem tette át székhelyét Párizsba.


N’Golo Kanté elmondta, hogy lehetősége lett volna a Paris Saint-Germainbe igazolni, azonban ő maradt a Chelsea-nél, mert nagyon tetszik neki az a projekt, amit felvázoltak neki a londoni együttesnél. A világbajnok francia játékos még 2016-ban igazolt a Leicester Citytől a Chelsea-hez, azóta bajnoki címet, FA-kupát, valamint Európa-ligát nyert az együttessel.

A 28 éves középpályás a kékek meghatározó alakjává nőtte ki magát, három edzővel is együtt dolgozott, de mindig alapembernek számított, és ez most Frank Lampard esetében sincs másképp, ha épp egészséges. Mindemellett Kanté az egyik legszerényebb játékos is a világsztárok között, talán nincs is olyan szurkoló, még a riválisoknál sem, aki nem kedvelné őt. Az elképesztő teherbírású francia, a Manchester City elleni hétvégi rangadón is elképesztő teljesítményt nyújtott, sőt, még gólt is szerzett, habár csapata kikapott.

“Olykor nem feltétlenül tudjuk, hogy hova szeretnénk menni, de azt igen, hogy mink van. Tisztában voltam vele, hogy jó helyem van a Chelsea-nél, és a PSG visszautasítása főleg sportszakmai döntés volt. Jól érzem magam Londonban ennek a projektnek a részeként, és örülök, hogy maradtam” – nyilatkozta Kanté a Canal Football Clubnak.