Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Öt hónap a lábtörésért, újabb pénzbírságok kirekesztő magatartás miatt

Kedd délután ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága. Marek Strestík öt hónapos eltiltást kapott Leonardo lábának eltöréséért.

A FEB továbbá pénzbírságra kötelezte a Honvédot és az Újpestet folyamatos rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt.

Íme a határozatok:

Marko Vukaszovics (Kecskemét) 1, Alekszandar Alempijevics (FTC), mint visszaeső 2, Mészáros István (Paks) 1, Völgyi Dániel (Győri ETO) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

 Marek Strestík (Győri ETO), mint visszaeső, a labdarúgó-mérkőzésektől – 2013. május 14-től kezdődően – 5 hónapra szóló eltiltást kapott. „Strestík a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésen súlyos, ellenfele pályafutását is veszélyeztető sérülést okozott Leonardónak, a vendégek játékosának. Strestík hátulról történt becsúszása önmagában is rendkívül veszélyes volt, és nem is a labdára irányult, ezért döntött a fegyelmi bizottság a szokatlanul súlyos szankció mellett” – áll a hivatalos indoklásban.

 A FEB az MTK ellen, labdarúgó átigazolási díjának meg nem fizetése miatt indult fegyelmi eljárást megszüntette.

A FEB az Újpest–Honvéd mérkőzésen a hazai és vendég szurkolók megbotránkoztató, gyűlöletkeltő megnyilvánulásai miatt az Újpestet, mint visszaesőt 400.000 Ft, a Honvédot, mint visszaesőt 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A mérkőzésen mindkét szurkolótábor egy-egy csoportja rasszista, megbotránkoztató rigmusokat skandált, “cigányozott”, és minősíthetetlen hangnemben gyalázta az ellenfél szurkolóit, ez indokolta a pénzbüntetést.

 A FEB tárgyalás megtartása után Bíró Péter sportszakember (Lombard) ellen korábbi határozatában kiszabott pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

A FEB tárgyalás megtartása után a Diósgyőrrel szemben, az FTC elleni mérkőzéssel kapcsolatos határozatában kiszabott pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

Magyar Kupa

A FEB a Győr – Fehérvár mérkőzésen történt rendezési hiányosság miatt a Győrt írásbeli figyelmeztetésben, a Videoton FC-t, mint visszaesőt labdarúgóinak és sportszakembereinek a mérkőzés lefújása után a játéktéren tanúsított sportszerűtlen megnyilvánulásai miatt 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A mérkőzés lefújása után a Videoton FC sportszakemberei, játékosai (köztük egy korábban kiállított játékos) súlyosan sportszerűtlenül viselkedtek, a pályára berohanva reklamáltak, fenyegetően léptek fel a játékvezetőkkel szemben, a kialakult tumultuózus jelentek nem valók futballpályára.

Gavalovits Sándor