Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pelé szerint mégis Messi a jobb Neymarnál – vagy mégsem?

A brazil futball legenda, Pelé tavaly egyik nagy port felvert nyilatkozata szerint, Neymar jobb játékos, mint a Barcelona eddigi vezére, az argentin Lionel Messi. A kétszeres világbajnok most egy kicsit visszakozott, és korrigálta akkori mondandóját.

A jelek szerint Pelé nem is lehetne boldogabb, ugyanis nagyon felvillanyozottan nyilatkozott annak kapcsán, hogy az ifjú Neymar ezen a héten hivatalosan is csatlakozott a Barcelona keretéhez. Elsődleges céljának a gyakran, furcsákat nyilatkozó Pelé a mostani interjúja során azt tartotta, hogy kimosakodjon a tavaly őszi nyilatkozatából.

„Nem hiszem, hogy ha bármikor megkéred az embereket, hogy hasonlítsák össze őket, mindenki ugyanazt mondja. Persze láthatod, hogy Neymar nem olyan tapasztalt, mint Messi majdnem 10 év után, egy nagy klubban. Sokat fejlődött az elmúlt két évben, tudja használni mindkét lábát, és jó a levegőben.” –ez csak a bemelegítés, Pelé mindjárt belekeveredik.

„A különbségekkel próbálom elmagyarázni az embereknek, hogy mindketten nagyon jók. Szeretem Messit, szeretem a játékát. De akkor, ha összehasonlítom őket, azt hiszem Neymar játékbeli képességei jobbak, mint Messiéi,.. vagy talán mégsem.” –tehát ott vagyunk ahol a part szakad, mégis Neymat a jobb Pelé szerint.

Mint már az imént említettük, Neymar aláírt a Barcához, nagyon sok pénzzel gazdagítva ezzel nevelőegyüttesét, a Santost. Természetesen az egykori csatárcsillagnak erről is meg a van véleménye:
„Nem vagyok boldog, mert a Santos elvesztett egy jó játékost. Komolyra fordítva a szót, azt hiszem ez jó neki, Neymar kétségtelenül a legjobb brazil játékos, ezért szüksége van a külföldön játszás élményére. Európában egy kicsit más játszani, mint Dél-Amerikában. A labdarúgás Európában egy kicsit keményebb, nálunk kicsit technikásabb.”

És, ha már Pelé belejött a beszélgetésbe, egyértelmű, hogy véleményt kellett alkotnia a szíve csücskéről, azaz a brazil válogatott helyzetéről is, amely egyelőre nem túl jó előjelekkel, a világranglista 19. helyéről várja az egy év múlva esedékes, hazai pályán rendezendő Világbajnokságot.
„Azt hiszem, Brazília kiváló lehetőség előtt áll. Világbajnokságot nyerni a labdarúgásban nagy nehéz dolog. A csapatot majdnem három évig Mano Menezes irányította. Utódja, Luis Felipe Scolari, és a technikai igazgató, Carlos Alberto Pereira kiváló szakemberek.”

Balogh József