Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bendtner Németországban folytathatja

Nicklas Bendtner a mögöttünk hagyott szezonban a Juventusnál szerepelt kölcsönben, ahol nem kapott túl sok játéklehetőséget. Játékjoga azonban még mindig az Arsenalé, ahol szívesen megválna problémás játékosától Arséne Wenger. Így jön a képbe Németország, egészen pontosan Frankfurt.

Az elmúlt két idényben összesen 11 perc játéklehetőséget kapott az Emirates Stadionban, ahonnan ezen időszak alatt kétszer is kölcsönadták. A dán előbb a Sunderland színeiben szerepelt 28 bajnokin, legutóbb pedig Torinóban 9 alkalommal léphetett pályára. A Juve ugyan bajnok lett, ám ez legkevésbé az északi támadón múlt. Igaz ugyan, hogy sokáig sérült is volt, ám amikor a szakvezetés rendelkezésére állt, akkor sem számítottak rá alapemberként.

Korábban a Mönchengladbach csapatával hozták hírbe, ahol viszont tagadták a pletykákat, ennek ellenére elképzelhető, hogy mégis a Bundesligában folytatja. A Frankfurt ugyanis hajlandó lenne kifizetni a játékos nem túl borsos vételárát, hiszen Londonban csupán 3 millió fontot kérnek Bendtnerért. Ennyi pénzt pedig az Európa Ligára készülő csapatnál minden bizonnyal ki tudnak fizetni az angol csapatnak. „Komoly tárgyalásokat folytatunk a játékossal” – ismerte el zárszóként Heribert Buchhagen frankfurti sportigazgató.

Móra Tamás