Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi Mainz és Genova védő Grazban

Az SK Sturm Graz együttese gyengén kezdte a szezont, a védelem nem igazán működik jól, a problémán egy kandai játékos segíthet.

Az osztrák Tipp3 Bundesligában újabb nemzetiség foga a jövőben képviseltetni magát, ugyanis egy kanadai futballista írt alá Graz városában. Jelani Smith a nyáron már jár próbaedzésen a Sturmnál, akkor még nem kötöttek vele szerződést, erre most sor került.

Smith eddigi együttesei és kitűzött céljai mindenképpen reményteliek a Graz számára. A 22 esztendős középső védő ugyanis megfordult a Mainz és a Genova ifiakadémiáin is, így képzettségével nem adódhatnak majd gondok. Eddig Szlovákiában tartotta fitten magát, utolsó együttese Floridában volt.

“Jelaniban nagyon sok lehetőség van, ezt már a próbaedzések során is meg tudtam állapítani, ezeket fogja majd nálunk kidolgozni. Már ma beszáll a tréningbe.” – mondta Darko Milanic edző.

Az osztrák csapat egy évre szóló szerződést kötött vele, amelybe azt is belefoglalták, hogy amennyiben elégedettek egymással a felek, a kontraktus egy évvel meghosszabbodik. Smith terve egyébként, hogy Ausztriában és Európában nagy karriert fusson be, erre most megkapta a lehetőséget – de tegyük hozzá, hogy a Graz védelmében mind Michael Madl, mind Nikola Vujadinovic jól teljesít, nem lesz könnyű őket kiszorítani.

Kostyál Balázs