Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fulham: Felix Magath az új tréner

A Premier League jelenleg utolsó helyezett csapatának padjára az idei szezonban már a harmadik edző ül majd le, alig 2 hónap után ugyanis megköszönték René Meulensteen edző munkáját is. Utóda a már-már kiképzőtáborokat idéző edzéseiről híres Felix Magath.

Felix Magath Angliában bizonyíthat

Martin Jol decemberi távozása után segéde kezébe került a londoni csapat irányítása, aki nem élvezhette sokáig a vezetőség bizalmát. Irányításával a Fulham 17 mérkőzésen csupán 4 győzelmet aratott, utoljára január 14-én az FA Kupában hagyták el győztesen a pályát. 26 forduló elteltével a tabella utolsó pozíciójában szerénykedik Shahid Khan játékszere, aki ezt megelégelve pénteken menesztette a Jolt váltó holland Meulensteent is.

Az irányítás ezúttal egy német földön jól csengő nevű edző kezébe került, az utód ugyanis nem más, mint a Bayern München csapatával 2005-ben és 2006-ban, valamint nagy meglepetésre a Wolfsburg csapatával 2009-ben német bajnoki címet nyerő Felix Magath. A 18 hónapos szerződést aláíró tréner érkezését a következőképpen kommentálta Khan elnök úr: „Nagyon örülök, hogy a Fulham FC családjában üdvözölhetem Felix Magath-ot. Felix egy rutinos edző, aki nagy sikereket ért már el hazájában, remélem hasonlóan sikeres lesz az angol bajnokságban is. Elszomorít, hogy január elseje óta nem tudtunk győzni a bajnokságban, ám bízom benne, hogy mellénk áll a szerencse. Felix tudja, hogy mire vállalkozott, 12 mérkőzése van, hogy benn tartsa a csapatot.”

A 60 éves német vasárnap reggel meg is tartotta első edzését, ami után elmondása szerint magabiztosan vág neki a kiesés elkerülése ellen vívott harcnak. „Tudom, hogy több van a srácokban, mint amit eddig mutattak” – nyilatkozta. Biztos vagyok benne, hogy elkerülünk a kieső zónából. Hasonlót már végrehajtottam hazámban is, ahol ugyanilyen helyzetben lévő klubok irányítását bízták rám.”

A felzárkózást szombaton éppen Gera Zoltán csapata ellen kezdheti meg Magath, a Fulham ugyanis a 4 ponttal előtte álló és még bennmaradást jelentő 17. helyen álló West Brom ellen vívja tavaszi hadjáratának első mérkőzését.

Móra Tamás