Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Puyol a Monacohoz szerződik?

Már-már drámai, ám várható bejelentést tett tegnap délután Carles Puyol, a Barcelona csapatának világ-, és Európa bajnok labdarúgója. A katalán bekk elárulta, hogy múlt heti a pletykák igaznak bizonyultak, és a szezon végén felbontásra kerül a Nou Campba szóló, egyébként 2016-ig érvényes szerződése.

www.goal.com

Különösebb megrendültség nélkül, már-már meglepően faarccal rendezett csapatkapitánya számára kedd délután sajtótájékoztatót, az FC Barcelona. Mint kiderült, Puyol saját elhatározásából kiindulva döntött a szakítás mellett, ami csakis, és kizárólag a sok sérülésének köszönhető. A 35 esztendős védő nem szeretné folyamatos maródiságával lefoglalni a „Blaugranas” erőforrásait, így jobbnak látja távozni.

Bár a hétvégi bajnokin gólt szerzett szerzett csapata színeiben, jelenleg sincs százszázalékos állapotban, és szerény véleménye szerint ő már nem lehet segítségére egy ilyen fiatalos, és részleges megújulásra érett csapatnak.

Természetesen a pletykák máris megindultak, hogy Puyol hol folytathatja, lévén még lehet a lábában egy-két év, bár a játékos kihangsúlyozta, hogy most pihenni szeretne. Sokan persze máris tudni vélik, hogy a klubhűség mintaképe biztos nem szerződik le egy másik spanyol gárdához, hanem inkább külföldön zárná le pályafutását. Ehhez a célhoz lehet megfelelő állomás a francia bajnokságban vitézkedő AS Monaco. A „Hercegségbeliek” éppen egy topcsapat építésének a kellős közepén járnak, aminek fontos eleme a tapasztalt játékosok segítsége is. Tavaly nyáron ráadásul már a piros-fehérekhez került többek között egy másik volt Barca játékos, Éric Abidal, akit szinte biztosan követ a Martíno-legénységtől távozó kapus, Victor Valdés is. Utóbbi két játékos pedig valóban nagy csábító erőt jelenthetne Puyol számára a francia klubhoz, amely valószínűleg kiharcolja a következő szezonra szóló Bajnokok Ligája indulást.

Balogh József