Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalos: Ramos Dortmundba igazol

Amit már hosszú hetek óta lehetett sejteni most hivatalosan is megerősítést nyert: a Hertha csatára a szezon végén a Ruhr-vidékre költözik.

donaukiruer.de

Hivatalos weboldalán jelentette be a Borussia Dortmund, hogy megszerezték Adrián Ramos játékjogát. A jelenleg a Hertha BSC alkalmazásában álló csatár az FC Bayern Münchenhez szerződő Robert Lewandowski utódja lesz majd Jürgen Klopp csapatában, amelyhez az idény végeztével csatlakozik majd.

“Adrián Ramos egy kiváló futballista és egy, a leggólerősebb csatárok közül Németországban. Ő illeszkedik a legjobban a Dortmund játékosfilozófiájába.” – mondta Michael Zorc, a BVB sportigazgatója.

A 28 esztendős kolumbiai válogatott csatár ebben a szezonban lett igazán elismert a Bundesligában, bár korábban is szóba hozták már nagyobb klubokkal. Idén 29 bajnokin lépett a gyepre, 16 gólt számlál és e mellett hét találat előkészítése is az ő nevéhez fűződik. Ramos már hosszú évek óta légióskodik Berlinben, 2009 nyarától hordja a kék-fehér trikót. A német első osztályban eddig 89 találkozón lépett pályára, de a Bundesliga 2-ben is hű maradt a Herthához, ott 65 meccsen kapott lehetőséget.

A Dortmund körülbelül 10 millió eurót fizet Ramosért, a csatár négy évre szóló szerződés alá helyezi majd el a névjegyét.

Galeß