Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BuLi: Ismét nyert és beérte a BVB-t a Schalke

A Bundesliga 30. fordulójának nyitómérkőzésén az FC Schalke 04 a Veltins Arénában az Eintracht Frankfurt együttesét látta vendégül.

kicker.de

Igen kedvetlenül futballozott a mérkőzés kezdeti fázisában a harmadik helyezett Schalke. Jó fél órát kellett várni, amíg kissé összeszedték magukat, ekkor Julian Draxler veszélyeztetett. Majd a vendég Frankfurt vált kezdeményezőbbé. Az első játékrész azonban gól nélkül pergett le.

A fordulás után lényegesen feljavult a Schalke játéka, mindez a kapuralövések számában is nyomon követhető. A gól is érkezett: Sead Kolasinac tüzelt jó 25 méterről, a kapufáról kipattanó labdát Klas-Jaan Huntelaar lövi a védőkbe, majd higgadtan gurít közelről a fiatal Max Meyer a hálóba. Pár minutummal később Draxler is eredményes, azonban a találatot les gyanánt érvényteleníti a bíró. A holland csatár eldönthette véglegesen a mérkőzést, azonban Huntelaar nem tudta belőni a megítélt tizenegyest. A végén még a sérüléséből visszatérő Jefferson Farfán is betalált, egy szép szabadrúgásgóllal bélyegezte meg a három pont sorsát.

A Schalke ezzel a győzelemmel pontszámban beérte a második helyezett Borussia Dortmundot, rosszabb gólkülönbsége miatt azonban maradnak a harmadik pozícióban.

Bundesliga 30. forduló, péntek:

FC Schalke 04 – Eintracht Frankfurt: 2-0
Gólszerzők: Meyer 59. Farfán 90.

Galeß