Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MK: MTK – Újpest a 2. elődöntőben

Ma 18:00-kor rendezik a Magyar Kupa másik párosítását. A két fél ellentétes hangulatban várhatja a találkozót, hiszen az MTK legutóbbi két bajnokiját megnyerte, az Újpest ezzel szemben már 3-as vereségi szériában van.

Forrás: hatharom.hu

Az őszi forduló alkalmával az Újpest 1-0-s győzelmet aratott idegenben. Mindkét vezetőedző a klub hivatalos honlapjának nyilatkozott a jelenlegi helyzetükről, esélyekről. Nebojsa Vignjevics az alábbiakat mondta: ’’Hosszú videoelemzés keretében vettük át a múlt heti, pécsi mérkőzésen elkövetett hibákat, többek között azért is, hogy a Hungária körúton ugyanazok a problémák már ne fordulhassanak elő. Az MTK-t legutóbb a hétvégén élőben is megnéztem, és szerintem ugyanabban a stílusban játszik a csapat, mint korábban, de nagy különbség, hogy elöl már ott van nekik Torghelle Sándor. Ő képes problémákat okozni az ellenfél kapuja előtt, a fejjátéka is nagyon erős, de alapvetően az MTK stílusa ugyanaz, mint korábban. Igyekeznek mindig szép focit játszani, szeretek az ilyen csapatok ellen meccselni, szerintem jó mérkőzés előtt állunk. Akárcsak az FTC vagy a Pécs ellen, ismét idegenben nyitunk egy kétmérkőzéses párharcot. Ilyenkor óvatosan kell kezdeni, de mindenképpen gólt szeretnénk szerezni, hiszen az idegenben szerzett egy vagy két gól később sokat érhet. Jó hír, hogy Jonathan Heris és Bojan Szankovics is „kipihente” kisebb sérülését, így ők visszatérhetnek szerdán a keretbe.’’

Garami mester nyilatkozata: ’’Fontos, hogy vannak visszatérőink, és így futhatunk neki ennek az összecsapásnak. Természetesen ezúttal is fontos, hogy olyan játékosok is szerepet kapjanak, akik máskor kevesebbet játszanak. Az Újpest a tavaszra jól összeállt, ez annak ellenére igaz, hogy nem mindig sikerült jó eredményt elérniük. Játszó csapattal állunk szemben, amelynek jó állapotban vannak játékosaik, így nem lesz könnyű dolgunk, de mindent megteszünk a továbbjutásért.”

A találkozót a Sport 1 közvetíti 17:45-től.

Pék Márk