Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchesetbe igazolhat a Schalke válogatott hátvédje

Bosnyák sajtóinformációk szerint elképzelhető, hogy a „vörös ördögöknél” folytatja a pályafutását a gelsenkircheniek középhátvédje, Sead Kolasinac.

Sead Kolasinac – pesstatsdatabase.com

A bosnyák szülők gyermekeként a németországi Karlsruhe városában napvilágra jött Kolasinac szülővárosában kezdett el ismerkedni a labdarúgással, aztán a Hoffenheimnél és a VfB Stuttgartnál is megközelítőleg egy-egy évet töltött, mielőtt 2011-ben a „királykékekhez” szerződött volna. Azóta a Ruhr-vidéki gárdát erősíti a ballábas játékos, az idei szezonban például huszonnégy bajnokin két gólpasszig jutott, de Jens Keller vezetőedzőtől hat Bajnokok Ligája-összecsapáson is bizalmat kapott.

Miután a különböző német korosztályos válogatottakkal végigjárta a szamárlétrát, Kolasinac úgy döntött, elfogadja Safet Susic szövetségi kapitány meghívóját, s jelenleg kétszeres bosnyák válogatottnak vallhatja magát. Ez a szám azonban heteken belül növekedhet, hiszen az ötmillió euróra taksált futballista tagja a világbajnokságra utazó 24-es keretnek – ahogy arról már esett szó, a ferencvárosi Muhamed Besic-csel egyetemben.

Az utóbbi napokban azonban hírbe hozták a 20 éves védőt a Manchester Uniteddel, ami olyan szempontból nem jelenthet nagy meglepetést, hogy a manchesteri védőjátékosok közül többekről – így az Interhez távozó Nemanja Vidicsről – lehet hallani, hogy jövőre már máshol futballozhatnak, így gondolni kell a pótlásukról.

Budai Levente