Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligakupa döntő: Vidi negyeszer, vagy DVTK először?

A Diósgyőr a klub története során először játszhat Ligakupa finálét, még a Videoton már három alkalommal meg is nyerte. A két együttes eddig 3x találkozott egymással, a bajnokságban 2-2-t, a Magyar Kupa első mérkőzésén 0-0-t játszottak, majd a nyolcad döntő visszavágóján 1-0-ra győzött a DVTK.

Forrás: dvtk.eu

A DVTK az MTK, Kisvárda, Vasas csoportban első helyen jutott tovább, a középdöntőben a Mezőkövesd ellen 5-1-s összesítéssel mentek tovább, a legjobb nyolc között a Szigetszentmiklóson át vezetett az út, majd az elődöntőben a Ferencvárossal csaptak össze, 3-2-s összesítéssel kerültek a fináléba. A csapat edzője, Tomiszlav Szivics a dvtk.eu internetes portálnak nyilatkozott: ’’Csak a győztesekre, azonban büszke vagyok a csapatomra, mindenre, amit eddig sikerült elérni és bármilyen eredmény is születik a Ligakupa döntőjében, gratulálni fogok nekik. Nagy dolog eljutni egy sorozat döntőjébe és úgy vagyunk vele, ha már itt vagyunk, akkor szeretnénk meg is nyerni! A Videoton egy nagyon jó csapat, a játékosállományuk alapján akár az első helyen is állhatnának. Ráadásul az utóbbi időben javuló formát mutatnak. Egy pokoli sorozat közepén játszunk a Videoton ellen, hónapok óta heti két mérkőzésen lépünk pályára és az utóbbi időben a legjobb csapatok ellen. Ezért rotálnom kell a játékosokat, figyelni arra, hogy nem lehet 3-4 naponta csúcsteljesítményt nyújtani hosszú időn keresztül. Az FTC ellen néhányan pihentek, ők a Videoton ellen visszatérnek a csapatba, nagy kérdés, hogy Futács Márkó sérülése után tudja-e vállalni a játékot.’’

A Videoton a Dunaújváros, Kozármisleny, Paks csoportból csak a második helyen jutott tovább, hazai pályán mind a Kozármislenytől (1-2), mind a Pakstól (1-4) kikaptak. A nyolcad döntőre már felpörgött a csapat, a Kaposvárt 4-1-s összesítéssel ejtették ki, majd a negyeddöntőben a Pécs ellen is 4-1-s eredménnyel jutottak tovább, az elődöntőben a liga első Debrecennel kerültek össze, idegenben parádés játékkal 5-1-re kiütötték a Lokit, majd a visszavágót 1-0-ra nyerték, így kettős győzelemmel bekerültek a fináléba. A klub hivatalos honlapjának a csapatkapitány, Marco Caneira adott interjút: ’’A szezon egyik legfontosabb mérkőzése lesz számunkra a Ligakupa-döntő. Az egész sorozatot, végig nagyon komolyan vettük, ennek megfelelően a mai döntőt meg akarjuk nyerni. Sajnos tavaly, hazai pályán nem sikerült megszereznünk az aranyérmet a Ligakupában, úgyhogy ez is plusz motivációt ad mindenki számára. Tudjuk, hogy a DVTK nagyon jó erőkből álló csapat, és bizonyára a hazai pálya előnye is számít valamit. Nagyon jó, izgalmas mérkőzésre számítok. A mai döntő megnyerése pedig újabb lökést adhat számunkra, hogy a bajnokság hátralévő mérkőzéseit is megnyerjük, és ezzel bebiztosítsuk a nemzetközi szereplésünk lehetőségét”.

A mérkőzést 19:00-tól a Sport 1 TV közvetíti, a játékvezető Andó-Szabó Sándor lesz, és a legfontosabb, hogy a Diósgyőr otthonában rendezik az összecsapást.

Pék Márk