Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga, 4. forduló: Csak két gól és más semmi a Haladás és a Pécs meccsén

A felejthető első félidőt valamivel izgalmasabb második követte, a hajrában hiába szerzett előnyt a vasi együttes, a baranyaiak egalizáltak.

Sok küzdelem, kevés futball, eldöntetlen. – fotó: nso.hu

A forduló előtt mindkét együttes a tabella második felében szerénykedett, ráadásul a pécsiek dolgát nehezítette, hogy edzőjük, Véber György nem foglalhatott helyet a kispadon, miután az Újpest ellen elküldte őt a játékvezető, és két mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta a fegyelmi bizottság.

Maga a találkozó inkább küzdelmes, csapkodó játékot hozott, semmint tudatosan kialakított, látványos támadójátékot. Húsz percig alig-alig akadt helyzet, mígnem valamennyire megrázták magukat a játékosok, és valamivel nagyobb iramban folytatták, a kapuk azonban nem forogtak veszélyben. Mindössze egyszer kellett – a mérkőzés elején – védenie Gőcze Gergőnek, akkor is csak Nagy Olivér szabadrúgását segítette fölé, Rózsa Dániel viszont egyáltalán nem volt munkában.

Fordulás után mind Artner Tamás, mind a PMFC megbízott edzője cserékkel frissített, amit a Haladás használhatott volna ki, ha Szakály Attila pontosabban céloz, illetve Szatmári Lóránd nem vetődik bele önfeláldozóan a lövésbe. Alig negyedóra telt el a második félidőből, amikor is Halmosi révén megszerezte a vezetést a Haladás. Nagy Olivér bal oldali szabadrúgása után a korábbi válogatott középpályás maradt üresen, és fejelt a a sarokba. A Pécs nem adta fel, bár szinte a teljes második félidőt végigtámadta a Haladás, a piros-feketék kontráiban ott rejlett a veszély, amely realizálódott is. Az utolsó tíz percre fordulva újfent egyenlő volt, Nagy József tört előre, Rózsa mellett Heffler pedig érkezett. A vágjátékban a pécsiek akarata érvényesült, és az utolsó percekben csak Rózsa Dánielen múlott, hogy nem vitte haza mindhárom pontot a PMFC.

Haladás – Pécs 1-1 (0-0)
g.: Halmosi (63.) ill.: Heffler N. (76.)
s.: Dvorschák (23.), Halmosi (25.), Schimmer (75.), Iszlai (79.) ill.: Romic (21.), Horváth A. (27.), Balogh B. (40.), Heffler N. (44.), Nagy J. (90.)

Gavalovits Sándor