Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol Szuperkupa: Iksz a Bérnabeuban, mégis előnyben az Atlético!

Késő éjszaka rendezték a spanyol Szuperkupa idei párharcának első felvonását. A kupagyőztes Real Madrid a Santiago Bérnabeuban fogadta városi riválisát, a bajnok Atléticot.

www.goal.com

Az elmúlt szezonban többször is megmérette magát, illetve egymást a Real, és az Atlético. Bár szemlátomást, a ki-ki küzdelemben szintem mindig a „Királyiak” játéka volt az eredményrevezetőbb, hosszútávon mégis a „Matracosok” taktikája volt a nyerő, lévén ők nyerték meg a La Liga 2013-14-es kiírását.

Igaz, a Bajnokok Ligája serleg már Puskás Ferenc egykori klubjáé lett. Itt volt hát az újabb megmérettetés első lehetősége, mégpedig az oda-visszavágós Szuperkupa első meccse.

A várakozásoknak megfelelően küzdelmes félidőt láthattunk, és szinte ugyanolyan minőségű és típusú taktikai küzdelmet, mint amit az elmúlt szezonban megszokhattunk. A hazaiak bár többet, és tudatosabban támadtak, nem tudtak mit kezdeni a Diego Simeone által kitökéletesített védekező szisztémával. Mi több, a borzalmas labdabirtoklási fölény ellenére (kb. 70-30%), mégis Iker Casillas kapuja forgott többet veszélyben.

A folytatásra már nem jött ki a fehérmezesek portugál félistene, Cristiano Ronaldo. Az önmagához képest abszolút grafitszürke produkciót nyújtó aranylabdás a hírek szerint még mindig a térdét fájlalja, ami úgy tűnik, hogy már pályafutása végéig kínozni fogja.

Azonban „CR7” leváltása végül nyerő húzás volt Carlo Ancelotti részéről, ugyanis a helyére érkező újfiú, James Rodríguez szerezte meg a vezetést, a 81. percben. A kolumbiai csillag, egy szerencsétlenül indított felszabadítást fülelt le, és vágott igen közelről a hálóba. Ám a Rela vezetése felpaprikázta az Atléticot, ugyanis az utolsó 10 perc igazi tűzijátékot hozott. A hajrábeli felélénkülésnek pedig a 88. minutumban volt a csúcspontja: ekkor Raúl García vette be Casillas hálóját, egy szögletet követően.

A pénteki visszavágó előtt nem dőlt el semmi. Az Atlético van kedvezőbb helyzetben, hiszen elég csak az idegenben lőtt góljára gondolni a döntetlen mellett. És akkor még ott van a nagy kérdés, hogy Ronaldo képes lesz-e regenerálódni három nap alatt?

Real Madrid – Atlético Madrid 1–1 (0-0)
Santiago Bérnabeu, Madrid
Vezette: Javier Estrada Fernández
Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Xabi Alonso, Modric (Di Maria, 78. perc), Kroos – Bale, C. Ronaldo (J. Rodríguez, a szünetben), Benzema.
Atlético Madrid: Moyá – Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira (Ansaldi, 64. perc) – Mario, Gabi – Koke, Saúl (Griezmann, 67.), Raúl García – Mandzukic (C. Rodríguez, 78.).
Gólszerző: J. Rodríguez (81.), ill. Raúl García (88.).
Sárgalapok: X. Alonso (39. perc), S. Ramos (60.), illetve Koke (5.), Siqueira (12.), M. Suárez (58.), M. Mandzukic (60.), Raúl García (68.).

Balogh József