Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Falcao első manchesteri találata győzelmet ért – videóval

Újabb győzelmet zsebelt be Van Gaal a Vörös Ördögök kispadján, az Everton pedig rég nem látott helyet foglal el a tabellán. Láthattuk Baines karrierjének első kihagyott büntetőjét, illetve Falcao első manchesteri találatát és nem feledkezhetünk meg Di Maria zseniális játékáról, illetve De Gea parádés védéseiről sem. Meccs volt a javából…

Manchester United – Everton 2-1 (1-0)
Manchester, Old Trafford 75329 néző; Vezette: Kevin Friend
Manchester United: De Gea – Rafael, McNair, Rojo, Show (Blackett 71.) – Valencia (Fellaini 79.), Blind, Di Maria, Mata – Falcao (Wilson 73.), Van Perie.
Everton: Howard – Baines, Jagielka, Stones, Hibbert (Browning 78.) – Besic, Barry, McGeady (Osman 77.), Naismith, Pienaar (Oviedo 64.) – Lukaku.
Gólszerzők: Di Maria (27.), Falcao (62.) ill. Naismith (55.)
Sárga: Van Persie (9.), Blind (31.), Valencia (55.), Wilson (90+3.) ill. Besic (17.), Pienaar (26.), Howard (90+1.)
Kiállítás: – ill. –

Igen indiszponáltan kezdte a találkozót az Everton, ellenban a Vörös Ördögök izzottak a bizonyítási vágytól. Howard hamar munkába állt, ugyanis Falcao, már a 4. percben megtornáztatta a maygar felmenőkkel bíró portást. Angel Di Maria és Mata is remekül mozgott a pályán. A 19. minutumban aztán ismételten Falcao előtt adódott egy lehetőség, ám közeli lövése nem talált kaput, így maradt a gól nélküli döntetlen. A 27. percben aztán egy emberként ugrott fel az Old Trafford, Mata átadást követően Di Maria tekert a kapuba tizenhét méterről. Három perccel később újfent a Real Madrid ex-középpályása volt főszerepben, kettejük párharcát azonban ezúttal Howard nyerte. A játékrész vége felé kezdett magára talált a liverpooli csapat, a 39. percben Lukaku tüzelt, ám De Gea szerencséjére a játékszer a kapu mellett hagyta el a játékteret. Szinte a semmiből egyenlíthetett volna az Everton, mely Luke Shaw szabálytalansága révén büntetőhöz jutott, ám Baines élete első büntetőjét rontotta a Premier Leagueben, eddig zsinórban tizenötöt értékesített, a tizenhatodik De Gea védése révén azonban kimaradt.

A második játékrészre aztán mintha egy más Everton futott volna ki, feljebb tolta sorait a vendég együttes. Az első nagy helyzet azonban Falcao előtt adódott, a kolumbiai remekül játszotta magát tisztára, azonban hat méterről nem sikerült kaput találnia. Tizenegyesből nem ment az egyenlítés, akcióból azonban igen, a házi góllövőlistát vezető Naismith remek mozdulattal fejelte Baines beadását De Gea kapujába. Sokáig azonban nem örömködhettek a vendég szurkolók, a 62. percben ugyanis rezgett a háló, Di Maria pazar átadását követően Falcao talált a kapuba. Ez volt a kolumbiai első gólja a Manchester United színeiben, míg Di Maria továbbra is parádésan termeli a gólok mellett a gólpasszokat is. Ezt követően kevés volt a folyamatos játék, mindkét edző szakaszosan kihasználta három-három cserelehetőségét. Az egyenlítés lehetősége két ízben is Osman lábában volt, a Vörös Ördögök spanyol kapuvédője De Gea azonban mindkét ízben bravúrosan hárítani tudott. Itt azonban még nem volt vége, a hosszabbítás negyedik minutumában De Gea két akkorát védett, hogy azt valószínűleg több ízben is mutogatni fogják. Stones sajnos hordágyon hagyta el a játékteret, az angol védőnek ezúton kívánunk jobbulást.

Győzelmével Van Gaal csapata felkúszott a tabella negyedik helyére, igaz Wenger csapata az Arsenal még visszaelőzhet. Az Everton rég nem látott pozícióban a 17. helyen tanyázik, mindössze hat ponttal és 16 kapott góllal.


Highlights & All goals ~ Manchester United 2-1… by KDcope

Arrow