Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Podolski: „Kész vagyok!”

A londoni Arsenal FC világbajnok német támadója, Lukas Podolski, szeretné elhagyni az „Ágyúsokat” a januári átigazolási időszakban.

Kép forrása: skysports.com
Mostanában csak így láthatjuk Podolskit

Podolski az eddig lejátszott hét bajnoki mérkőzésből csak három alkalommal lépett pályára, ezeken a mérkőzéseken összesen 39 percnyi játéklehetőséget kapott, gólt nem szerzett. A ballábas csatár szájíze csak keserűbb lehet, ha azt vesszük, hogy a második forduló után érkezett Danny Welbeck szinte berobbant az Emirates-be, és sorra játssza végig a mérkőzéseket, nem is eredménytelenül. Míg Podolski a padot koptatja, addig Welbeck mesterhármast rúg a Galatasaraynak a Bajnokok Ligájában, gólt és gólpasszt jegyez a Premier League-ben, mindeközben pedig a válogatottban is három meccs/három gól a mutatója.

Pedig úgy nézett ki, ez Lukas Podolski éve lehet. Az Arsenal FC elsőszámú gólfelelőse, és tavalyi házi gólkirálya, Olivier Giroud súlyosan megsérült az Everton elleni mérkőzésen, és alighanem idén már nem léphet pályára. De Podolskinak nem jött el az ideje. A sérült francián kívül ugyanis ott van még a friss felfedezett Yaya Sanogo, a 37 millió fontért igazolt Alexis Sánchez, a mindig sérüléssel bajlódó, de egészségesen kihagyhatatlan Theo Walcott, a costa-rica-i reménység, Joel Campbell, és persze Welbeck.

Podolski láthatatlanná vált. A bajnokikon mellőzött csatár a Bajnokok Ligájában 14 percet kapott csereként, egy akkkor már eldőlt mérkőzésen Dortmundban, a Ligakupában pedig végigjátszhatta a Southampton elleni vesztes mérkőzést, gyakorlatilag momentum nélkül.

Podolskit a nyár folyamán hívta a Juventus, és a Wolfsburg is, előbbi kölcsönbe szerette volna, vásárlási opcióval, de abba az angolok nem mentek bele, a németekkel pedig elakadtak a tárgyalások, talán azért is, mert bedobták időközben a Galatasaray, az Internazionale, a Schalke, és a NY Red Bulls nevét is, de meglehet, hogy a német játékos százezer fontos heti fizetése volt az ok. Majd Giroud sérülése után, Wenger is ragaszkodni kezdett hozzá, így a világbajnok nyeregben érezhette magát nagyjából egy hétig. Aztán érkezett az átigazolási időszak utolsó pillanataiban Danny Welbeck 20 millió euró ellenében, és Podolski a padhoz ragadt Londonban. Ezt elégelte meg most a német, aki már alig várja a januárt.

„Átértékeltem a helyzetemet a csapatban, és tudom, hogy váltanom kell. Kész vagyok rá! Nem vagyok boldog, ez tény. Meglátjuk mi lesz télen.”

Podolski szerződése 2016 nyaráig szól, de érthetően nem akar addig várni a klubcserével a 29 éves támadó. A kérdés csak az, hogy melyik csapat hajlandó kifizetni a csatár piaci értékét, ami most 17 millió font körül mozog, de a mellőzés miatt alighanem veszített az értékéből. Lukas 2012-ben a Köln csapatától érkezett 11 millió font ellenében, 95 válogatott mérkőzéssel a háta mögött.

Azóta világbajnoki arannyal gazdagodott Brazíliában, az Arsenalban pedig 56 mérkőzésen 19 gólt szerzett, és 14 gólpasszt adott. Jelenlegi helyzetében, Podolski nem képes felvenni a versenyt a társakkal, Arséne Wenger pedig nem titkoltan csatárt keres, talán éppen a ballábas német utódját. Lukas Podolski utolsó reménye, a januárban lehet.

 

Demmel László