Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A kikötő gólvágója elhagyja Marseille-t?

Minden futballista életében eljön a pillanat, amikor úgy érzi, hogy ideje kipróbálnia magát más országban, más bajnokságban, hogy megmérettessék, hol is helyezkedik el nemzeközi szinten.

Kép forrása: eurosport.yahoo.com

Eddig úgy nézett ki, hogy André- Pierre Gignac nem ez a játékos, megfordult már a Lorient, és a Toulouse csapataiban, valamint eddig jól érezte magát az Olympique Marseille mezében, de úgy tűnik megérett az idő nemcsak a klub-, hanem az országváltásra is, a 2008/09-es idény gólkirályának. Ebban alighanem nagy szerepe van a Franciaországban bevezetett új adóknak, és járulékoknak, melyeket a játékosok nem szívesen nyelnének le, így Gignac sem. Vincent Labrune, az OM elnöke elmondta, hogy a klub nem tud versenyre kelni Gignac igényeivel, és ezért egyértelműen nem a játékost hibáztatta.

 „Ez fog történni, ha ezeket a járulékokat hagyják a csillagos égig szökni. Mindenki el fog menni, mi sem tudjuk megtartani a legjobbjainkat. Szeretnénk megtartani csapatunk legjobbjait, így Gignacot is, de ostobaság lenne azt hinni, hogy belemegy a fizetéscsökkentésbe csak azért, hogy itt maradhasson. Szereti a várost, és szereti a klubot is, így leülünk majd tárgyalni, de lehet, hogy már csak az új kérőjéről, majd meglátjuk.”

 André-Pierre Gignac még csak 28 éves, így jó pénzért eladható, ráadásul gólkirály is volt, és a Marseille-ben eddigi 128 lejátszott Ligue 1 mérkőzésén 48 gólt szerzett, idei 10 meccsén rögtön 11-et. Jelenleg talán az Arsenal, és a Liverpool lehet a legerősebb kérő, de szóba került már a Juventus is. A támadó szerződése jövő nyárig él, így sietnie kell majd az OM-nek ha pénzt akar látni érte.

 

Demmel László