Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mandzukic: Ezért utált ki Guardiola

Bár már javában tart az új idény, az előző futballév sok gátat át tört. Temérdek drámának lehettünk szemtanúi, ám voltak olyan események, amelyekből keveset, vagy szinte semmit sem érzékeltünk.

www.digisport.ro

A horvát válogatott, és az Atlético Madrid csatára Mario Mandzukic az előző szezont még a Bayern Münchenben töltötte, ám a felszín alatt már a tavaszra sejthettük, hogy nem a bajoroktól fog visszavonulni, karrierje végeztével.

A 2013-14-es évad második felében már abszolút érezhetővé vált, hogy a horvát klasszis nem találja a közös hangot, Pep Guardiolaval, miközben az előddel, Jupp Heynckes már-már baráti viszonyt ápoltak. Ám Mandzukic-nak nem tett jót az edzőcsere tavaly nyáron, és valószínűleg hangulatának az is betett, hogy szinte mindennap arról harsogott a német sajtó, hogy Robert Lewandowski mikor, és mennyiért csatlakozhat végre a Bayernhez.

A 28 éves Mandzukic, aki az előző évi vegetálás után kezd magához térni a Vicente Calderonban, így nyilatkozott Guardiolaval kapcsolatban:
„Guardiola csalódást okozott nekem. Nem engedte, hogy a Bundesliga gólkirálya legyek. Aligha fog meghívni egy csésze kávéra. Nem érdemeltem meg, hogy lekezeljen, mint tette azt a két Bayernes szezonom után. Próbáltam alkalmazkodni, hogy sikeresen dolgozhassunk együtt. Én reálisan rájöttem, hogy nincs jövőm a Bayernben, így beletörődtem, és elhagytam a klubot. Azzal, hogy nem engedett játszani, azt sem engedte, hogy gólkirály legyek. Bár ez nem jelentős számomra sem, megmutatta vele, hogy tiszteletlen velem. Minden dolog kétszer olyan jó volt Heynckes alatt.” – dohogott Mandzukic, a Sportske Novosti riporterének.

Balogh József