Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: Kiesett a Manchester City, Pellé volt a Soton hőse

Az Angol Ligakupa nyolcaddöntőjének utolsó három párosításával folytatódtak a küzdelmek szerda este, köztük két élvonalbeli párosítással, míg a Tottenham a Championship csapatát, a Brightont fogadta.

Kép forrása: zimbio.com
Mintha csak feltartott kézzel állt volna ki a City…

Nem sokat tartalékoltak a csapatok, bár a Manchester City kispadja jóval hosszabb, és erősebb, mint  Newcastle Unitedé, a vendégek bátran felvállalták a maguk játékát, és legerősebb összeállításukban léptek az Etihad gyepére. Meg is lett az eredménye, egy védelmi hibát, egy rosszul hátrapasszolt labdára csapott le Aarons, és meg is volt a vendég vezetés. Támadott a City, szinte minden sztárja pályára is lépett a mérkőzés folyamán, ám a Dzeko, Jovetics támadókettős néma maradt. Hiába Navas, hiába Agüero, a Manchester City ezen az éjszakán nem volt igazán veszélyes, és a mérkőzés utolsó harmadában Sissoko egyéni akcióból szerzett góljával lezárta a továbbjutás kérdését.

Nemrég bajnoki mérkőzésen 1-0-ra nyert a Soton  a Stoke ellen, most a Ligakupa sorsolásnak köszönhetően  négy nappal később újra találkoztak a csapatok, egy igencsak jó mérkőzésen. A Southampton idegenben is repülőrajtot vett, és a 6. percben már vezetett is, majd ezt megduplázta, a mérkőzés 30. percére. Úgy tűnt ez a hajó elúszott a Stoke-nak, de nem adták fel a hazaiak, és gyötrelmek árán, de sikerült kiegyenlíteniük a 82. percre. A vége előtt két perccel Peter Crouch állíttatta ki magát, így emberhátrányban kellett befejeznie a meccset a Stoke-nak, de a piros lap után azonnal büntetett Pellé, és továbbjuttatta a Soton csapatát. Talán ha Crouch a pályán marad…

Nem volt kérdés viszont a Tottenham mérkőzésén, ahol ugyan az első félidőt végigaludta a hazai csapat, de a második félidőben már esélyt sem adott a Brighton csapatának. Előbb Lamela, majd húsz perccel később Kane is betalált, így a Tottenham hazai pályán vívta ki a továbbjutást, jóval esélytelenebb ellenfelével szemben, és várhatja a sorsolást.

Manchester City – Newcastle United 0-2 (0-1)
Gólszerzők:
ill. Aarons (6.), Sissoko (75.)
Stoke City – Southampton 2-3 (0-2)
Gólszerzők
: N’Zonzi (49.), Diouf (82.) ill. Pellé (6., 88.), Long (30.) Kiállítva:Crouch (88.)
Tottenham Hotspur – Brighton 2-0 (0-0)
Gólszerzők:
Lamela (54.), Kane (74.) ill.

Demmel László