Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: 4-5 hónapos kihagyás vár az AC Milan védőjére! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan együttese 4-5 hónapig nem számíthat középhátvédjére, Pierre Kalulura.

(Photo by Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, az AC Milan gárdája az olasz bajnokság 10. fordulójában 2:2-es döntetlenre végzett a címvédő Napoli együttesével. A milánóiak számára nem csupán azért lehet fájdalmas ez a pontvesztés, mert 2:0-s előnyről buktak el két pontot, hanem azért mert újabb játékos esett ki a védelemből Pierre Kalulu személyében. A francia játékost még az első félidőben kellett lecserélni, és az olasz sajtó legfrissebb értesülései szerint az azóta elvégzett orvosi vizsgálatok egy súlyosabb sérülést mutattak ki a futballista bal combjában. A beszámolók alapján Kalulunak egy specialistával is konzultálnia kell, és minden bizonnyal műtéti beavatkozásra lesz szüksége a sérülés miatt. A források szerint a 23 éves játékosra a bevatkozást követően 4-5 hónapos kihagyás vár, ami komoly érvágás a piros-feketéknek. Kalulu ebben a szezonban egyszer már kényszerült egy hosszabb kihagyásra, ezért idén eddig 5 meccsen 198 percet tölthetett a pályán, de amikor egészséges volt, akkor Stefano Pioli szinte minden mérkőzésen számított rá valamilyen formában.

Kalulu mellett ráadásul Marco Pellegrino és Simon Kjaer is sérült a védők közül, így Stefano Pioli kizárólag a Malick Thiaw, Fikayo Tomori kettősre számíthat a védelem tengelyében, ami még komoly gondot okozhat a következő hetekben a milánói csapat számára.