Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Erős az összetartás” – Dárdai

Három mérkőzés, hét pont. Ez Dárdai Pál mérlege szövetségi kapitányként. A szakember volt a vendége az m1 Sport7 című műsorának vendége.

fotó: mlsz.hu

Amikor Gera Zoltán a nyolcvanadik percben befejelte a győztes gólt Finnország ellen, Dárdai Pál eksztázisban ünnepelt. A Sport7 című műsorban beszélt az oroszok elleni összecsapással kapcsolatos tervekről, az eddigi munkáról és a „Marad, vagy nem marad?” kérdésre is válaszolt.
„Abszolút – vágta rá Dárdai arra a felvetésre, hogy elégedett lehet az Eb-selejtezőkön mutatott teljesítménnyel. – Azokat, akiket megneveztem az első sajtótájékoztatómon, vezérként, karakterként, sőt, Tőzsér Dani is ebbe a kategóriába került. Minden játékos bizonyította, hogy klassz csapatjátékos, szorgalmasak, koncentrálnak, teszik a dolgukat. Dzsudzsák Balázs bebizonyította, hogy zseniális bal lába van, sőt, Gera Zoli fejese is ebbe a kategóriába tartozott. Nagyon nagy dolog, hogy az egész stáb, a munkamorál nagyon pozitív, erős az összetartás, az ilyen pillanatokban, amikor 0-0 az eredmény, az ilyen pillanatokból nagyon sokat lehet meríteni, akkor lehet megnyerni az ilyen meccseket. Lehet azt mondani, hogy egy szerencsés mozzanat volt, de az ilyenekért is nagyon meg kell dolgozni. Ilyenkor lehet tiszta lelkiismerettel kimenni a meccsre, tudva, hogy mindent megtettünk.”

A kapitány természetesen kitért az elmúlt három mérkőzésre, főképp a finnek ellenire, amely után, saját szavaival élve biztos, hogy kapott volna a közönségtől, ha nem úgy sül el a találkozó, ahogy. „Mind a három meccsnek más volt a nyomása, a román találkozóról ugye azt mondták, hogy az a sportcsokoládé, a feröeri abból a szempontból, hogy nagyon rossz lett volna pontot is veszíteni, a hazai találkozó pedig azért, mert bevállaltam, hogy megkértem a közönséget, hogyan segítsen nekünk, ez bátor volt, biztos, hogy kaptam volna, ha nem így sül el a mérkőzés. Most, hogy látják, mennyit segítettek, talán még tradíciós is lehet belőle. Négy nap volt a felkészülés, ami nagyon kevés, nem tudtam, milyen fizikális állapotban lesznek a játékosok, de szerencsére összeraktuk a stábbal az egészet. A közönség, a fizikális felkészítés, a taktika megvolt, jött is a győzelem.”

Fontos kérdés: Marad, vagy nem Dárdai?

„Nem fair a kérdés, megbeszéltük, hogy erről majd az oroszok elleni mérkőzés után fogunk beszélni. Hogy ha nem én leszek a kapitány, akkor is úgy gondolom, hogy egy olyan alapot tettem le, és a csapat is, amire lehet építeni, ha pedig másképp lesznek a dolgok, arról mindenki időben fog értesülni – mondta erre a kérdésre a kapitány, majd Dzsudzsák Balázs nyilatkozatára is reagált. – A feleségem mondta már ezt a dolgot, olvassa az újságot és az internetet… ez egy komplex dolog, nem akarok ígérgetni, mint ahogy a pontoknál sem ígérgettem, igaz, mondtam, hogy 5-7, és a csapat annyira jó volt és annyira összejött minden, hogy meglett a 7. Butaság lenne most bármit is mondanom erről.”

Kik játszhatnak kedden, Oroszország ellen?

Utolsó (?) mérkőzésén ül a kispadon Dárdai Pál kedden este Oroszország ellen. A kapitány kiemelte, a Szbornajával szemben több olyan futballista is szerepet kap, akik keveset, vagy egyáltalán nem játszott. „Szeretnék azoknak a játékosoknak is lehetőséget kapni, akik eddig kevesebbet kaptak. Szeretném, ha mindenki – legalább egy félóra erejéig – lehetőséget kapjon, hogy megmutathassa, mit tud a nemzetközi szinten. De természetesen az eredmény is fontos, és az is, mennyi néző jön ki. Szeretném, ha a játékosok úgy mennének haza, hogy legközelebb is jó kedvvel jöjjenek. Aki kevesebb lehetőséget kap, az is tudja bizonyítani, hogy jó futballista. Kovács István megérdemli például, jó formában van, és Gera Zoli benne van a korban, a legtöbbet is futotta, nem fogom beküldeni kedden is 60-70-80 percre, nyugodtan mutassa most meg a kis Kovács is, hogy mi tud. Ott van Kalmár, fiatal játékosok, a szélsők nagyon jók, ott van Priskin, Nikolics, vannak futballisták, akinek szeretném megadni a lehetőséget.”

Gavalovits Sándor