Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Gólokkal üzent ellenfeleinek a Villarreal

Szorosnak indult, de végül egyoldalú összecsapást hozott a Real Sociedad vendégjátéka a Villarreal otthonában. A La Liga 14. játéknapja végül a hazaiaknak hozott sikert, akik így továbbra is tartják helyüket az élmezőnyben.

Kép: www.as.com

A Real Sociedad jóval keményebb meccs elé nézett, mint a múlt heti Elche elleni iskolajáték alkalmával. David Moyes együttese ezúttal az élmezőnyben tanyázó Villarreal együtteséhez látogatott. A párharc nem indult simán. Gyakorlatilag az első egy órában csak gyűrték egymást a csapatok. Egyik fél sem tudott felülkerekedni ellenfelén, habár a lehetőségek, próbálkozások rendre megvoltak. A hazaiak csak egy kicsivel tudták többet birtokolni a labdát, de sokáig nem találták az ellenszert a Sociedad védekezésére. A 63. percben viszont jött Bruno, aki szabadrúgásból megszerezte a hazaiaknak a vezetést.

Ez nagyon megrendítette a Sociedadot, ami a későbbiekben nagyon meglátszott. Tíz perccel később Cheryshev elé került a labda, aki kapásból zúdított hatalmas gólt a vendég kapuba. Néhány perccel később ismét bajban volt a Sociedad. Akkor Moi Gomez talált be, lassan kínossá téve a hajrát a baszkok számára. Viszont nem úszták meg ennyivel. Gomez nem sokkal később ismét eredményes volt, Zubikarai hibáját is kihasználva. Ezzel már négy gól volt a különbség, és mind a négyet az utolsó fél órában kapták a baszkok. David Moyes fiai így biztosan nem lehetnek elégedettek, a Villarreal játékosai viszont megőrizték jó pozíciójukat, és továbbra is a hatodik helyen állnak.

Villarreal – Real Sociedad 4:0
G: Bruno (63.), Cheryshev (73.), Moi Gomez (80., 86.)

Baranyai Balázs