Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Lampardnyival volt jobb a City!

A több nagycsapatot is már megizzasztó Leicesterhez látogatott, a Manchester City együttese, amelynél egyre inkább kérdésessé válik, hogy címvédő létére képes lesz-e még idén befogni a listavezető Chelsea-t? Az biztos, hogy az utóbbi cél eléréséhez szükséges lett volna megverni az újonc „Rókákat”, nézzük, hogy ez miként sikerült a Pellegrini-tanítványoknak.

www.mcfc.co.uk

Premier League – 15. forduló
Leicester City – Manchester City 1-0
Gólszerzők: Lampard (40. perc)
Szinte hihetetlen, hogy a Leicester az angol bajnokság utolsó helyén tanyázik, ugyanis a hazai együttes rendkívül harcias módorral válaszolt, a bajnokcsapat erőjátékával szemben. A Manchester City miközben több-kevesebb sikerrel igyekezett lendületet vinni a támadójátékába, addig a „Fosse” a klasszikus angol stílussal próbált meg területet nyerni.
Természetesen a vendég City minden poszton jobb labdarúgókkal állt ki, mégsem beszélhetünk arról, hogy a két gárda között osztálykülönbség lett volna. Ugyanis a Leicester méltó ellenfele volt, a meglepően kiegyensúlyozott találkozón a manchesteri „Kékeknek”. A halványabb formát nem tudjuk, hogy mi okozta pontosan, de gyanús, hogy a háttérben az egyre kevésbé népszerű Manuel Pellegrinit körülölelő negatív felhang, és Sergio Agüero hiánya sejthető.
Apropó, a három pontot azért már csak rutinból is hozta a kétszeres PL-győztes gárda. Szó szerint rutinból, ugyanis a veterán Frank Lampard lett a nyerőember, azaz a gólszerző, egy Samir Nasroi által felvezetett támadás csúcsaként.
Üröm, az örömben a látogatók számára, hogy a győzelem ellenére nem faragtak hátrányukon, lévén az első helyen álló Chelsea is győzni tudott.

Sunderland – West Ham United 1-1
Gólszerzők: Gomes (22. perc-büntetőből), illetve Downing (29. perc)
Meglepetés pontot szerzett a Sunderland együttese, a West Ham ellen. A „Kalapácsosok” három győzelem után buktak először, ám még így is a bajnoki tabella negyedik helyén büszkélkedhetnek, miközben a hazaiak számára egy ilyen bravúr döntetlen is sokat jelenthet, a kiesés elleni harcban.

West Bromwich Albion – Aston Villa
Gólszerzők: Gardner (72. perc)
Kiállítva: Richardson (42. perc)
Meghökkentően nehezen nyerte meg a birminghami derbit, a WBA. Pedig Gera Zoltán egykori szeretett csapata több mint egy félidőt is emberelőnyben játszhatott le, lévén a Villából kiállította a játékvezető, a korábban éppen a vendéglátónál is kölcsönben megforduló Kieran Richardsont.

Balogh József