Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Őrület Frankfurtban! – eredmények, tabella

A német élvonal hétközi fordulójában felejthetetlen meccset láthatott a publikum Frankfurtban. A Schalke is pályára lépett az este folyamán, és a gelsenkircheniek hozták a kötelezőt.

Nyolcgólos meccsen gondoskodott az őrületes végjátékékról Alexander Meier (forrás: kicker.de)

Eintracht Frankfurt – Hertha BSC 4-4 (1-3)
Helyszín:  – 40.200 néző
Vezette: Guido Winkmann
Gólszerzők: Brooks (21′), Ben Hatira (33′), Schieber (37′), Aigner (43′), Seferovic (58′), Niemeyer (80′), Meier (90, 90+1′)Sárga lap: Aigner (23′), Brooks (50′), Ronny (66′), Stendera (66′), Oczipka (79′)

Eintracht Frankfurt: Hildebrand – Oczipka (Piazon 81′), Anderson, Russ (Madlung 29′) – Inui, Hasebe (Kittel 73′), Aigner – Stendera – Seferovic, Meier

Hertha BSC: Kraft – Pekarik, Hegeler, Brooks, Schulz – Hosogai, Niemeyer – Ben Hatira, Ronny (Stocker 66′), Beerens (Haraguchi 27′) – Schieber (Langkamp 84′)

A forduló csúcstalálkozója lett a Frankfurt Hertha elleni mérkőzése, melyen minden nagy helyzetből gól született, szám szerint 8! Úgy látszik, a Frankfurt már csak gólokban gazdag meccseket tud játszani. Az Eintracht 15. meccsén 5, az azt megelőző körben pedig 7 gól esett.
A találkozó 21. percében kezdődött meg a gólgyártás. Ekkor a vendégcsapat szerzett előnyt Brooks révén Ronny nagyszerű szabadrúgás beívelése után (0-1). Nagyon belejött a fővárosi együttes, hiszen a 33. percben növelni tudták az előnyüket Ben Hatira révén, amikor szintén Ronny adta a gólpasszt újból egy pontrúgás – ekkor egy szöglet – után, amikor még egy hazai védőn és a kapufán is megpattant a labda (0-2); majd a második találatot követően 4 perc elteltével jött a harmadik Hertha gól is, méghozzá Schieber révén egy mintaszerű támadást követően (0-3). A félidő végén sikerült megszereznie a hazai klubnak a szépítő találatot, aminek később kiderült, óriási szerepe volt (1-3). A szünetre tehát magabiztosnak tűnő Hertha előnnyel vonulhattak a csapatok.

A második játékrészben tovább zárkózott a Frankfurt. Az 58. percben Hasebe nagyszerű beadása után Seferovic fejes góljával már csak egy találat volt a két klub közti különbség (2-3). Ezután 32 perces gólcsend következett, de a 80. perctől kezdetét vette az igazi őrület. Ben Hatira ezúttal gólpasszt is jegyezhetett gólja mellé, amikor szabadrúgása után Niemeyer lőtte a labdát a léc alát (2-4). Ekkor biztosnak tűnt a vendégek sikere, főleg, hogy a rendes játékidő végéhez érve nem jött újabb válasz a hazaiaktól. Ám következett a tűzijáték – két perc alatt Meier visszahozta csapatát a sírból. A 90. minutumban Anderson labdája után sikerült a Frankfurt csapatkapitányának gólt lőnie a Hertha kapujába (3-4), majd a következő percben újabb találatot szerezve felrobbantott az arénát, és ezzel a hazaiak mélyről a fellegekbe törve tudtak pontot menteni (4-4). Mezőnyben végig jobb volt a hazai klub, viszont ez magában nem lett volna elég a nagyszerű felzárkózáshoz. A berliniek sem fogják vélhetően sosem elfelejteni ezt a gólzuhatagos mérkőzést. A Frankfurt ezzel a 16. fordulót a 9. helyen zárta, a Hertha pedig a 13. pozícióban.

http://www.dailymotion.com/video/x2csp1k_frankfurt-4-4-hertha-berlin-highlights-17-12-2014_sport

A mérkőzés összefoglalója

Paderborn – Schalke 04 1-2 (1-1)
Helyszín: Benteler-Arena, Paderborn – 15.000 néző
Vezette: Marco Fritz
Gólszerzők: Ayhan (31′ – öngól), Choupo-Moting (44′), Neustädter (78′)
Sárga lap: Aogo (48′), Ayhan (67′), Neustädter (71′)

Paderborn: Kruse – Rafa (Ducksch 81′), Hünemeier, Strohdiek, Wemmer – Meha, Vrancić, Bakalorz, Rupp (Stoppelkamp 81′) – Saglik (Kachunga 76′), Kutschke

Schalke 04: Fährmann – Ayhan, Kirchoff (Santana 46′), Höwedes – Uchida, Höger (Fuchs 74′), Meyer (Barnetta 69′), Aogo – Neustädter – Huntelaar, Choupo-Moting

A legutóbbi fordulóban a második helyezett Wolfsburg otthonából egy ponttal távozó újonc Paderborn azt a Schalke-t fogadta szerda este, amely a Kölntől szenvedett vereséget az előző körben.
A mérkőzés 12. percében a hazai együttes járt közelebb a gólszerzéshez, ám Vrancić ívelése után, ha kicsivel is, de Kutschke fejese a kapu fölé szállt. A 26. minutumban ismételten a hazaiak kerültek helyzetbe Rafa révén – óriási helyzet volt, viszont a Paderborn védőjének lövése a kapufán csattant. A 32. percig kellett várni a mérkőzés első találatára. Ekkor Ayhan öngólja következtében került előnybe a hazai együttes – a Schalke védője menteni igyekezett, de a labdát csapata kapujába sikerült juttatni a tisztázás helyett  (1-0). Még az első félidőben újabb találatot szerzett a gelsenkircheni csapat, de ekkor már az ellenfél hálójában landolt a labda. A gólt Choupo-Moting szerezte kapáslövéssel egy látszólagos hazai felszabadítás után a 44. percben (1-1). Ezután már nem változott az eredmény az első játékrészben, így döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészt a vendégek kezdték aktívabban. Az 56. percben Kruse azonban tudta hárítani Höger lövését, így nem változott az eredmény. Közel 20 percet kellett várni az mérkőzés következő nagy helyzetére. Ez a lehetőség is a Schalke előtt adódott, de Aogo lövésénél Kruse újabb bravúrt mutatott be. A 78. percben a gelsenkircheni nyomásnak meglett az eredménye: Neustädter fejjel szerezte meg a vezetést csapata számára Fuch bedobása után (1-2). A Paderborn innentől kezdve elkezdett hajtani az egyenlítésért. Előbb két perccel a vendégcsapat vezető találata után szerettek volna egalizálni, de Meha beadása után Bakalorz fejesét követően ha kicsivel is, de a kapu mellé ment a labda. A véghajrában újra volt esélye a hazai klubnak a pontszerzésre, viszont Kachunga óriási helyzetet hibázott el, igaz, a Paderborn játékosának fejese után bravúrt mutatott be Fährmann. Nem sikerült egyenlítenie tehát az újoncnak. Érdekesség, hogy az előző fordulóban a Paderborn Wolfsburg elleni döntetlennel zárult meccsén mindkét találatot a VfL szerezte, egyik azok közül is öngól volt. Most pedig mindhárom gólról a Schalke gondoskodott, köztük egy öngólról is. A Schalke egy hajszállal lemaradva a Leverkusentől, valamint a Mönchengladbachtól az 5. helyen zárta a 16. fordulót, a Paderborn pedig a 12. pozícióból várja a hétvégi folytatást.

http://www.dailymotion.com/video/x2csm6h_all-goals-paderborn-1-2-schalke-17-12-2014_sport

A mérkőzés góljai

Kimagasló hétközi forduló
A Bundesliga 16. fordulójában – mint sok korábbiban is – számos említésre méltó eseményt történt. A Bayern továbbra is megállíthatatlan. Arjen Robben a Freiburg ellen 2-0-ra megnyert meccsen megszerezte 100. találatát a bajor klub tagjaként. A müncheni óriás továbbra is döntögeti a rekordokat, élén Pep Guardiolával. A másik bajor klub, az Augsburg – amely nem akármilyen magasságokba emelkedett nemrég – viszont újabb vereséget szenvedett, ezúttal a Hannovertől. A Borussia Dortmund közel állt a győzelemhez, ám 5 perccel a rendes játékidő letelte előtt hazai pályán hullajtott fontos pontokat Klopp csapata a Wolfsburg ellen.
Szerda este szenzációs, 8 gólt hozó mérkőzés lett a Frankfurt – Hertha összecsapásból. A vendégek 3-1-re vezettek az első félidő után, majd később volt 4-2 is a Hertha javára, viszont a végén robbant a bomba, amikor Meier egy a 90., valamint a 91. percben is eredményes tudott lenni – ezzel pontot mentve a hazaiaknak.  A Mönchengladbach és a Leverkusen pedig újabb sikerrel tartja pozícióját az élmezőnyben.
Szerencsére a hétvégén folytatódik a Bundesliga, így a 22 gólt hozó 16. kör után, már pénteken folytatódik a német élvonalbeli pontvadászat.

A Bundesliga 16. fordulójának eredményei:
Bayern München – SC Freiburg 2-0 (1-0)
Hannover 96 – FC Augsburg 2-0 (1-0)
Hamburger SV – VfB Stuttgart 0-1 (0-1)
1. FC Köln – Mainz 0-0
Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg 2-2 (1-1)
Hoffenheim – Bayer Leverkusen 0-1 (0-0)
Paderborn – Schalke 04 1-2 (1-1)
Borussia Mönchengladbach – Werder Bremen 4-1 (2-0)
Eintracht Frankfurt – Hertha BSC 4-4 (1-3)

A bajnokság állása
1. Bayern München – 42 pont
2. VfL Wolfsburg – 31 pont
3.
Borussia Mönchengladbach – 27 pont (24-14)
4. Bayer Leverkusen – 27 pont (27-19)
5. Schalke 04 – 26 pont
6. FC Augsburg – 24 pont
7. Hoffenheim – 23 pont (24-25)
8. Hannover 96 – 23 pont (19-24)
9. Eintracht Frankfurt – 22 pont
10. 1. FC Köln – 19 pont

16. Borussia Dortmund – 15 pont
17. SC Freiburg – 14 pont (15-23)
18. Werder Bremen – 14 pont (24-38)

A góllövőlista élmezőnye
1. Alexander Meier (Eintracht Frankfurt) – 12 gól
2. Choupo-Moting (Schalke 04), Arjen Robben (Bayern München) – 9 gól
4. Shinji Okazaki (Mainz)

Nagy Dávid