Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: Holland bajnok védő és korábbi Celtic csatár érkezhet

Belga sajtóhírek szerint a télen két Standard Liege játékos is a magyar fővárosban köthet ki, azon belül pedig az Újpest csapatánál. Avagy klubváltás a  Duchatelet-birodalmon belül… 

Kép Forrása: ujpestfc.hu

Kép Forrása: ujpestfc.hu

Újpesten komolyan gondolják a keret megerősítését, a vezetők komoly célokat tűztek ki, ehhez pedig minőségi igazolásokra van szükség. Így került képbe a Standard két játékosa Tony Watt és Ronnie Stam. Egyikük sem alapembere a tavalyi ezüstérmes belga klubnak.

Tony Watt mindössze 21 esztendős, a skót Airdrie nevelése. Tehetségét mutatja, hogy a Celtic 2011-ben leigazolta, s több ízben is tagja volt a skót utánpótlás válogatottaknak. Kölcsönben volt a belga Lierse játékosa, míg a Celtic első csapatában 34 mérkőzésen 8 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. Nyáron 1,5 millió euró ellenében szerezte meg a Standard, azonban a kezdőben nem sikerült megragadnia a támadónak, aki csereként azért 20 meccsen lehetőséget kapott. Ő lehet tavasszal az Újpest fő gólfelelőse.

Ami Ronnie Stam karrierjét illeti, nevét az angol és a holland foci szerelmesei is ismerhetik. A 30 esztendős jobb oldali védő a Feyenoord akadémiáján nevelkedett, profi karrierjét pedig a NAC Breda színeiben kezdte meg. Karrierjének csúcsán a Twente alkalmazásában állt, a holland klub 2,5 millió euró fejében igazolta le, oszlopos tagja volt a bajnokságot nyerő csapatnak. Ezt követően került a Premier Leaguebe, ahol a Wigant erősítette. A Standard Liege 2013 nyarán ingyen szerezte meg játékjogát, a számításait azonban nem találta meg a belga csapatnál. Idén alig kapott játéklehetőséget.

A hírt sem az Újpest, sem pedig a Standard Liege nem erősítette meg.

Őszi Ádám