Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magabiztosan nyert a City – videóval

A Manchester City a Premier League 17. fordulójában könnyed győzelmet aratott hazai pályán a Crystal Palace ellen. Ezzel a City tovább folytatja jó sorozatát, és tapad a listavezető Chelsea-re.

Silva duplával segítette csapatát az újabb sikerhez (forrás: premierleague.com)

Manchester City – Crystal Palace 3-0 (0-0)
Helyszín:
Etihad Stadium – 45.302 néző
Vezette:
Phil Dowd
Gólszerzők:
Silva (49′, 61′), Touré (81′)
Sárga lap: Kolarov (36′), Puncheon (41′), Milner (79′)

Manchester City: Hart – Kolarov, Mangala, Demichelis, Zabaleta – Fernandinho, Touré – Nasri (Sinclair 89′), Silva (Lampard 69′), Navas – Milner (Fernando 82′)

Crystal Palace: Speroni – Kelly, Dann, Hangeland, Ward – Jedinak – Puncheon (Thomas 84′), McArthur, Ledley (Bannan 90′), Bolasie – Campbell (Zaha 67′)

A Premier League 17. fordulójának első mérkőzését Manchesterben rendezték, ahol a City vendége a Crystal Palace volt.
Az első játékrészt végig uralta mezőnyben a Manchesteri klub, ám a 20. percben a meccs első helyzete a vendégek előtt adódott. Ekkor Campbell került nagy helyzetbe, de nem tudott élni a lehetőséggel: lövése elkerülte a hazai klub kapuját. A következő helyzet már a City dolgozta ki, Campbell próbálkozása után 4 perccel. Silva szerezhetett volna gólt, de a spanyol nagy lökete egy védőről pattant szögletre, így a mérkőzés második nagyobb helyzete után sem ment kapura a labda. Nem sokkal később, egészen pontosan a 28. percben újra nagy helyzetbe került a hazai csapat. Az elefántcsontparti Touré lecsapott a kipattanóra, de az afrikai lövése a kapu fölé ment. A félidő végéhez közeledve megrázta magát a Palace, és igyekeztek megszerezni a vezetést. Ekkor igazán közel állt a gólszerzéshez a vendég együttes, hiszen a kipattanót Bolasie kicsivel lőtte csak Hart kapuja mellé. Ezzel azonban még nem ért véget az első félidőben kialakult helyzetek sora. A játékrész hajrájában ismételten Touréhoz került a labda, majd az argentin Zabaletához passzolt, viszont utóbbinak nem sikerült a kaput eltalálnia, így 0-0-ás döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A második 45 perc során – akárcsak az elsőben – végig uralni tudta a játékot a City, s ekkor ez a fölény már nem csak a labdabirtoklás arányában mutatkozott meg. Nem kellett sokat várni a félidő első helyzetére, egyben a mérkőzés első találatára. A 49. minutumban a spanyol David Silva tudott eredményes lenni Zabaleta nagyszerű passzát követően. A spanyol lövése megpattant egy bevetődő védőn, de ez nem tudta eltéríteni a labdát. (1-0). A 61. percben Silva megszerezte saját maga, valamint csapata második találatát is. A középpályás kapáslövése laposan talált a vendégek kapujába. Egyre magabiztosabbá vált tehát a hazaiak előnye, de sikerült még biztosabbá tenni javukra az állás. Igaz, 2-0-ás hazai előnynél McArthur gólt fejelt a vendégek részéről, de azt les miatt érvénytelen találat volt. Touré a 81. percben már nem csak helyzetig, hanem gólig is jutott. James Milner meglátása is kellet a City harmadik góljához – szép összjáték volt az angol és elefántcsontparti között, s utóbbi ezúttal nem hibázott, jól oldotta meg a helyzetet (3-0). Több találat nem született a mérkőzésen, így a gól nélküli első félidőt követően könnyedén gyűjtötte be a három pontot a csúcsformában szereplő City, ezzel tovább folytatva a listavezető Chelsea üldözését. A Crystal Palace pedig a 16. helyen áll a mérkőzés után, de a fordulót a kiesőzónában is zárhatja.

A mérkőzés góljai

Nagy Dávid