Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elkelt a Salzburg gólvágója! – 13 milliót fizettek érte

Kevin Kampl után újabb meghatározó játékosán adott túl a regnáló osztrák bajnok Red Bull Salzburg. Pénzügyileg kiváló üzletet csinált Gulácsi Péter klubja, ám Alan minden bizonnyal nagyon fog hiányozni a listavezető támadószekciójából. 

FC-Red-Bull-Salzburg-Logo-HD-Wallpaper

Kép forrása: phutball.com

A 25 esztendős Alan Carvalho négy és fél esztendővel ezelőtt került Salzburgba, ahol oszlopos tagjává vált a sikercsapatnak. Nevét az európai futballszeretők ismerik, attól függetlenül, hogy nem egy topbajnokságban játszik, Soriano oldalán góltermelésük emberfeletti mértékeket öltött. Statisztikái lenyűgözőek, 129 bajnoki mérkőzésen 93 gólt és 38 asszisztot jegyez, csak idő kérdése volt, hogy mikor happolja el egy európai sztárklub. Erre azonban továbbra is várni kell, ugyanis a befutó a regnáló kínai bajnok Guangzhou Evergrande lett.

Az átigazolás immáron hivatalos, Alan 2018 végéig kötelezte el magát, mint ismeretes, Kínában naptári évre bontott bajnoki évad van, nem úgy mint Európában. Az átigazolási összeg a footballdatabase.eu információi szerint 12,8 millió euró, mely több mint duplája a transfermarkt.de által meghatározott 6 millió eurós piaci árnak.

Végezetül nézzük át, mind a Red Bull Saplzburg, mind pedig a Guangzhou Evergrande csapatánál bekövetkező változások sorát, van miről beszélni mindkét együttesnél.

Kép Forrása: sturm12.at

Kép Forrása: sturm12.at

Red Bull Salzburg: Az már korábban világossá vált, hogy Kevin Kampl távozik, játékjogát a Borussia Dortmund vásárolta meg 12 millió euróért. Az osztrák éllovas roppant tudatosan igazolt ezidáig, ugyanis Kampl helyére egy 18 esztendős japán szupertehetséget hoztak Minamono személyében, míg sikeresen leigazolták az osztrák góllövőlista harmadik helyezettjét, a Herha BSC-ben is megforduló 23 esztendős Djuricint. Ezen transzfer már sejtette, hogy vagy Alan, vagy Soriano távozik, nos a választ megkaptuk. Szintén elhagyta a Salzburgot a 20 esztendős Quaschner, ő a testvércsapatban, a német másodosztályban játszó RB Leizig játékosa lett.

Guangzhou Evergrande: Egy sikerkorszak lezárult a kínai csapatnál, azzal, hogy Marcelo Lippi a bajnoki győzelem után bejelentette visszavonulását. Helyét honfitársa a korábbi aranylabdás Real Madrid játékos Fabio Cannavaro vette át. Pénzből úgy fest, hogy nincs hiány, ugyanis nagy meglepetésre sikerült leigazolni Ricardo Goulart a Cruzeiro brazil válogatott gólfelelősét, akit tövvek között az AS Monaco is vitt volna. A vételár 15 millió euró volt, így csakúgy mint Alan esetében belenyúltak a kasszába rendesen. Ami a távozókat illeti, Diamanti visszatért a Serie A-ba, a Fiorentina játékosaként folytatja.

Három csatáros támadójáték? – Nos, úgy fest, hogy ez lehet Fabio Cannavaro elképzelése, ugyanis bombaerős brazil támadószekció áll a rendelkezésére Alan és Goulart mellett ugyanis ott van Elkeson, aki tavaly 28 bajnokin 28 gólt szerzett.

Őszi Ádám