Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: Döntőben a Chelsea!

Egy hét elteltével eljöttek az Angol Ligakupa elődöntőinek visszavágói, kedd este kezdésnek a csúcsrangadóval, a Chelsea-Liverpool mérkőzéssel.

Kép forrása: jamiiforums.com  Ivanovic gólja a Ligakupa döntőjébe juttatta a Chelsea-t!

Kép forrása: jamiiforums.com
Ivanovic gólja a Ligakupa döntőjébe juttatta a Chelsea-t!

Chelsea-Liverpool 0-0 (0-0, 0-0 h.u. 1-0, 1-0)
London, Stamford Bridge.
Chelsea: Courtois – Ivanovic, Zouma, Terry, Filipe Luis (Azpilicueta 78.) – Fábregas (Ramires 50.), Matic – Willian, Oscar, Hazard – Diego Costa.
Liverpool: Mignolet – Sakho (Johnson 57.), Skrtel, Can – Moreno (Lambert 106.), Lucas Leiva, Henderson, Markovic (Balotelli 70.) – Coutinho, Gerrard – Sterling.
G: Ivanovic (94.)

José Mourinho és csapata a hétvégén elszenvedett 4-2-es vereséget szerette volna feledtetni szurkolóival, amikor is a harmadosztályú Bradford a Stamford Bridge legnagyobb ámulatára 0-2-ről felállva is továbbjutott az FA-kupában. Ennek megfelelően támadólag lépett fel hazai pályán a Chelsea, de a Liverpool is önbizalmat merített a múlt heti 1-1-es odavágóból. Akkor a vörösök jobban játszottak ellenfelüknél, és csak balszerencséjüknek volt köszönhető, hogy nem tudták legyőzni ellenfelüket. Annyiban fordult a kocka, hogy ezen az estén a Chelsea a hazai pálya atmoszférájából erőt merítve támadólag lépett fel, és majdnem meg is lett az eredménye. Lucas Leiva kezezését még nem látta szándékosnak öt perc elteltével a játékvezető, de a 22. percben Skrtel belépőjénél akár már a sípjába is fújhatott volna, de csak Diego Costa, és a szlovák védő veszett össze a semmilyen ítéleten. Ám gyorsan észhez tért a Liverpool, és a 30. percre már két góllal is vezethettek volna Gerrardék, de sem Moreno, sem Coutinho nem tudott túljárni Thibaut Courtois eszén. A félidőben nem sikerült gólt szerezni a csapatoknak, és a második félidő is csak lassan indult be, de Hazard lövésénél és Diego Costa lehetőségénél (majd Mignolet bravúrjánál) felállva tapsolt a nézősereg! Ám sajnos nem sikerült tartani a csapatoknak az iramot, a második játékrész lassú játékkal telt, és egyik csapat sem erőltette a gólszerzést, így jöhetett a hosszabbítás. A Ligakupa kiírása szerint ugyanis nincs idegenben szerzett gól szabály, vagyis az 1-1-es összesített állás után muszáj döntésre vinni a dolgot.

Hosszabbítás:
A hazai Chelsea kezdte a hosszabbítás első 15 percét, és már a 4. percben gólt ünnepelhetett a kék szurkolótábor. Willian szabadrúgását/beívelését a szerb oszlop, Branislav Ivanovic fejjel továbbította a kapuba, máris megásva a Liverpool sírját. A góltól felrázva ment előre a Liverpool, és hajtott minden erejével, de a csereként beállt Balotelli sem tudta kisegíteni csapatát. Hamar letelt a negyedóra, és a fordulás után feljebb kapcsolt a Pool, de a nagy rohamozásban a Chelsea előtt megnyíltak a kontralehetőségek, melyek ugyan veszélyt hordoztak magukban, de ennél többre nem telt a csapatoknak. Ezen az estén ha kevéssel is de jobb volt a Chelsea csapata, mely ezzel a vékony győzelemmel már a Ligakupa döntőjébe lépett, és a ma esti párosítás eredményétől függően várhatja utolsó ellenfelét a sorozatban.

Demmel László