Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megszerezte első győzelmét az újévben a Milan – eredmények, tabella

Filippo Inzaghi egy kicsit megnyugodhat, csapat fellépett a 8. helyre, a Parma helyzete továbbra is kilátástalan. 

Ménez és Destro pacsizik - Forrás: facebook.com

Ménez és Destro pacsizik – Forrás: facebook.com

Milan – Parma: 3-1 (1-1)
G: Ménez (bün. 17., 57), Zaccardo (76.) ill. Nocerino (24.)
Milan: Diego Lopez – Zaccardo, Rami, Alex, Bocchetti – Poli, Van Ginkel (Essien 46.) – Cerci, Honda, Menez (Pazzini 81.) – Destro (Muntari 73.)
Parma: Mirante – Santacroce (Rispoli, 60.), Lucarelli, Costa, Galloppa – Gobbi, Nocerino, Mariga (Mauri 65.) – Varela (Haraslin 77.), Palladino, Rodriguez

A Parma dominálta a meccset kezdetben, Nocerinonak még volt is egy távoli próbálkozása, de az ő kapujuk forgott először veszélyben, Zaccardo fejesébe ütött bele Christian Rodriguez kézzel, amiért a bíró tizenegyest ítélt. Jeremy Ménez higgadt maradt, és értékesítette a jogosan megítélt büntetőt. Sokáig viszont nem örülhettek a hazaiak, hiszen az általuk a Parmának kölcsönadott Nocerino debütálásakor rögtön gólt szerzett egy pontrúgás után, amivel a sereghajtó egalizált. Ezt követően Mariga durrantott csúnyán mellé, majd Alex küldött kapura egy szabadrúgást, ami a kapufán csattant. A szerencse nem a Milan oldalán állt, ezúttal a Nocerinohoz hasonlóan debütáló Destro ívelt fejese találta el a keresztlécet. Palladino szinte rögtön veszélyeztetett a túloldalon, nem sokkal kerülte el lövése a kaput. Nem sokkal a félidő vége előtt López mentette meg a Milant attól, hogy hátrányban vonuljon szünetre, előbb Varela lövésénél volt rá szükség, majd Rami sehogy nem tudott felszabadítani, amiért újra közbe kellett avatkoznia a kapusnak.

A második játékrészben már a Rossoneri ragadta magához a kezdeményezést, Ménez az 57. percben pedig újra vezetéshez juttatta csapatát, ezúttal balos lökete fogott ki Mirantén. Ezt követően Alex első félidei jó szabadrúgásán felbuzdúlva újra megpróbált, de ezúttal mellé szállt a labdája., majd Essien labda eladását követően Lopez hárította Rodriguez próbálkozását. Palladino a 72. percben járt viszonylag közel az egyenlítéshez, azonban fölé ágyúzott. Nem sokkal később már a másik kapu forgott veszélyben, Cerci tüzelt, amit Mirante kiütött, így a labda csak az oldalhálót zörgette meg. A 76. percben dőlt el minden, Ménez pazarul száguldott el, beadott, Zaccardo meg kipókhálózta a hosszú felső sarkot. Ugyan Diego Lópezre még később egyszer szükség volt, de az eredmény már nem változott, így Inzaghi még legalább egy fordulóig biztosan a Milan edzője.

A forduló további eredményei:

Genoa – Fiorentina: 1-1
Roma – Empoli: 1-1
Sassuolo – Inter: 3-1
Udinese – Juventus: 0-0
Chievo – Napoli: 1-2
Torino – Sampdoria: 5-1
Atalanta – Cagliari: 2-1
Cesena – Lazio: 2-1
Palermo – Hellas Verona: 2-1

Tabella:

1) Juventus 50 pont
2) Roma 43
3) Napoli 39
4) Lazio 34 (37-25)
5) Sampdoria 34 (27-23)

8) Milan 29

13) Inter 26

18) Chievo 18
19) Cesena 15
20) Parma 9

Góllövőlista:

13 gól: Tévez (Juventus)
12 gól: Higuaín (Napoli), Ménez (Milan)
11 gól: Dybala (Palermo), Icardi (Inter)

Tereh Balázs