Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: A sereghajtó csodája – távolodóban a dobogó

A forduló meglepetése Szombathelyen született, ahol a címvédő Debrecen nem tudott nyerni, mi több, Szentes Lázár fiai örülhettek.

Elszántabb Haladással találta magát szemben a végül vert sereg Debrecen. - fotó: nso.hu

Elszántabb Haladással találta magát szemben a végül vert sereg Debrecen. – fotó: nso.hu (archív)

Beharangozónkban azt írtuk, tizenhárom, és tizenkét éve a Loki jelentette a mérleg nyelvét, nos úgy néz ki, idén a Haladás lesz az. A címvédő Debrecen számára fontos lett volna a győzelemmel járó három pont, hiszen visszaelőzhette volna a Nyíregyházán botló Ferencvárost a dobogón, ám nem tudta kihasználni riválisa döntetlenjét. A Haladás okosan futballozva nem engedte kibontakozni a hajdúságiakat, akik mindent megpróbáltak. Az elején több szögletet is elvégezhetett Kondás elemér csapata, de a Haladás-védők rendre tisztázni tudtak. A meglepett debreceniek nem tudták hova tenni, hogy a vasiak végig koncentráltan, taktikusan, és olykor szemre is tetszetősen tették-vették a labdát, igaz sokszor kellett megszakítani a játékot a kisebb-nagyobb belépők következtében. Ez azonban látszólag a Haladásnak ízlett jobban, mivelhogy Martínez révén bő félóra elteltével megszerezték a vezetést, hogy aztán könnyen kettőre növelhesse előnyét a sereghajtó, ám a játékvezető nem látott okot Radó András javára tizenegyest adni, sárgát annál inkább. A játékrész végére teljesen elveszítette a kontrollt a Loki, amit Martínez ki is használt, így aztán a kóválygó címvédőt megrogyasztotta egy jobb pipába fejelt-vállalt góllal. A szünetben némileg rendezte sorait Kondás elemér, de közel sem annyira, hogy az hatékony legyen a rendkívül fegyelmezetten futballozó Haladás ellen. Rózsának jóformán bravúrt sem kellett bemutatnia, annyira jól zárt a zöld-fehérek hátsó alakzata, elől pedig a Radó-Martínez páros tartotta rettegésben a vendégek védelmét. Brkovic nem is tudta, hirtelen milyen eseményen jár, indokolatlanul fellökte Radót, és miután az esetnél megkapta második sárgáját, mehetett zuhanyozni. A szombathelyiek fellelkesültek, de továbbra is a biztonságra törekedtek, mert nincs rosszabb egy sebzett vadnál, bár a Debrecen inkább látszott ezúttal gyengélkedő, összezavart betegnek, mint egységes és erőtől duzzadó seregnek. A hazai drukkerek nem győzték dörzsölni a szemüket, mert talán már nem is emlékeznek, mikor játszott ennyire összeszedetten csapatuk. A sikerrel – és a forduló további alakulásának – köszönhetően már nincs kiesőhelyen Szentes Lázár együttese.

Haladás – Debrecen 2-0 (2-0)
Szombathely, 2000 néző, vezette: Iványi Zoltán
Haladás: Rózsa – Angyal Zs., Jánvári, Devecseri, Fehér Z. – Iszlai, Gaál B. – Martínez, Nagy P. (Czingráber, 90.), Halmosi (Mancini, 87.) – Radó (Rácz B., 85.)
Debrecen: Novakovic – Mészáros N. (Bódi, 62.), Brkovic, Máté P., Korhut – Bouadla (Tisza T., 62.), Varga J. – Kulcsár T., Jovanovic, Szakály P. – Sidibe (Morozov, 78.)
g.: Martínez (33., 42.)
s.: Radó (37.) ill.: Brkovic (40.), Sidibe (63.), Bódi (66.)
kiállítva: Brkovic (72., második sárga lappal)

Gavalovits Sándor