Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Ezúttal nem bírta el a kiállítást a Paks

Sorozatban második meccsét nyerte meg a Haladás, amely emberelőnyben győzte le a Paks együttesét.

Halmosi gólja is kellett a Haladás győzelméhez. - fotó: nso.hu/Korponai Tamás

Halmosi gólja is kellett a Haladás győzelméhez. – fotó: nso.hu/Korponai Tamás

Nem számított könnyű mérkőzésre egyik oldal sem, de főképp a Haladás, mert hiszen a vasiaknak fontos három pontot jelentett volna a győzelem. A vendégeknél hiányzott Tommaso Rocchi, a kispadon viszont már ott volt a frissen igazolt Arnaud Bühler. A lendület benne volt a szombathelyiekben a Debrecen legyőzése után, ámde a hazaiak kezdtek jobban, több ígéretes lövéssel is jelentkeztek Bartha Lászlóék, ezek azonban vagy Rózsában haltak el, vagy pedig mellé-fölé mentek. A legnagyobb lehetőség Radó előtt adódott a másik oldalon, de Molnár remek ütemben lépett ki a Haladás támadója elé. Szűk félóra kellett, hogy a vasiak üzemi hőfokra melegedjenek, ezt egy Gaál-szabadrúgással jelezték, a szitáló labdát magabiztosan fogta azonban Molnár. Az utolsó percekben aztán előbb haraszti szabadrúgása trafálta telibe a bal kapufát, majd Halmosi megszerezte a vezetést. Szabó passzolt rossz helyre, Kecskés már nem tudott javítani, a Haladás csapatkapitánya pedig 25-ről kilőtte a bal alsót. Másra már nem is maradt idő, így némi meglepetésre a vendégek vonulhattak előnnyel a szünetre. Fordulás után egy szögletvariáció után máris egál volt. Bertus sarokrúgását Bartha csúsztatta tovább, a berobbanó Balázs Zsolt közvetlen közelről fejelte a hazaiak egyenlítő gólját. Aztán Kulcsár a félpályánál csúnyán rátartott Halmosi lábára, Vad II. ekkor a sárgát vette elő, pedig a piros jobban kifejezte volna a szerelési kísérlet hatását. A vendégek csékája nem is tudta folytatni, bár megpróbálta. De ami ekkor nem jött, az bő tíz perccel később igen, Martínez fűzte be a hazai jobbhátvédet, aki feltartotta a támadót, második sárga, kiállítás, és tizenegyes, melyet a sértett értékesített. A hátralévő időben egy vendég akció végleg lezárhatta volna a meccset, de Martínez hiába vihette kettő a kettőben a labdát, de passz helyett lőtt, jócskán célt tévesztve. A hajrában beszorult a Haladás, de a paksiakban már nem volt annyi erő, hogy legalább az egyik pontot megmentse. Szentes Lázár tehát elvitte mindhárom pontot a Paks otthonából, így kicsit nyugodtabban készülhetnek a Honvéd elleni bajnokira, amelyre a válogatott szünet után kerül majd sor. A Paks pedig csak magát okolhatja a vereségért, mert többször is pontosabb befejezésre lett volna szükség.

Paksi FC – Haladás 1-2 (0-1)
Paks, 800 néző, vezette: Vad II. István
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Rodenbücher, Kesztyűs (Vági, 71.), Szabó J. – Kecskés, Báló – Haraszti Zs., Bertus, Bartha – Balázs Zs.
Haladás: Rózsa – Jagodics M., Devecseri, Jánvári, Iszlai – Nagy., Angyal Zs. – Martínez, Gaál B. (Bühler, 90+3.), Halmosi (Németh M., 63.) – Radó (Rácz B., 89.)
g.: Balázs Zs. (47.) ill.: Halmosi (45.), L. Martínez (67., 11-esből)
s.: Kulcsár D. (55.), Vági (77.), Kecskés (90.) ill.: Iszlai (44.), Angyal (50.), Halmosi (60.)
kiállítva: Kulcsár (66., második sárgával)

Gavalovits Sándor