Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Málaga otthonában Griezmann mentett pontot az Atléticónak

A spanyol élvonal 31. fordulójában az Atlético a Málaga otthonába látogatott. A hazaiak hátrányból fordították, ám végül Griezmann újra betalált, ezzel pontot mentve a fővárosiaknak.

Griezmannék öröme a francia egyenlítő gólja után (forrás: lfp.es)

Málaga – Atlético Madrid (1-1)
Helyszín: Estadio La Rosaleda – 26.982 néző
Vezette: Antonio Miguel Mateu Lahoz
Gólszerzők: Torres (37′ – öngól), Samuel (71′), ill. Griezmann (25′, 78′),
Sárga lapok: Darder (67′), Welington (78′), ill. Gabi (28′), Miranda (86′), Griezmann (89′)

Málaga: Kameni – Boka, Welington, Sanchez, Rosales – Recio, Darder – Castillejo (Horta 84′), Amrabat (Guerra 90+2′), Samuel – Juanmi (Tissone 76′)
Vezetőedző: Javi Garcia

Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Gimenez, Miranda, Gamez – Turan (Cani 80′), Gabi (Raul Jimenez 73′), Tiago, Koke – Torres (Niguez 68′), Griezmann
Vezetőedző: Diego Simeone

A bajnoki címért folytatott harcból talán már kiszállt a 3. helyen álló Atlético Madrid, viszont a “Matracosoknak” érdemes figyelniük, hiszen a meccset megelőzően két pontra volt tőlük a 4. Valencia, így a cél a fővárosiak számára a BL csoportkörében indulás. A madridiak soros ellenfele pedig a 7. helyről várta a meccset, így számukra is fontos találkozóról volt szó, ugyanis 4 pontra van a Málaga az európai kupaszereplést érő 6. pozíciótól.
A meccs első félidejének közel feléig kétszer kísérleteztek lövéssel a vendégek, pontosabban Torres. Azonban a spanyol támadó 11. és 19. minutumban ellőtt labdája is elkerülte a hazaiak kapuját. A 25. minutumban viszont már gólt ünnepelhettek a madridiak! Ekkor Griezmann használta ki a hazaiak védelmi hibáját, majd a kapuba lőtt (0-1). Ám a 37. percben egalizáltak a hazaiak, de ehhez Fernando Torres öngóljára volt szükség. Torres közelről a labdát a saját csapata kapujába fejelte (1-1). Az első félidőben több fontos esemény nem is történt.
A fordulás után kevéssel már vezethettek is volna a hazaiak, de Juanmi az 53. percben fölé lőtte a kipattanót. Majd ezután az Atlético és többek között Torres percei következtek. Az 55. minutumban még Koke próbálkozott fejjel bevenni Kameni kapuját, de a labda mellé szállt. Ezután jött tehát El Nino, az 58. és 59. minutumban is. Először fejjel próbálta előnyhöz juttatni csapatát, de a hazai kapus védeni tudott, majd nagy helyzetet hagyott ki a következő percben is Torres, akinek lövése után szintén szükség volt kameruni kapusra, aki nagyszerűen hárította a spanyol kísérletét. A 71. percben eljött a fordítás ideje, méghozzá hazai részről! Ekkor a kint álló Oblak fölött lőtte a labdát a kapuba Samuel (2-1). De nem örülhettek sokáig a Málaga játékosai, erről pedig 78. percben az első gólt is szerző Griezmann tett! A francia játékos kiváló passzt kapott, és élt a lehetőséggel, belőtte a labdát (2-2). Majd a 82. percben a csereként játékba szállt Niguez majdnem a vendégek hőse lett, de löketét védte az afrikai hálóőr. Több veszélyhelyzet már nem alakult ki, így pontosztozkodással zárult a mérkőzés, pedig mindkét csapatnak megvolt arra az esélye, hogy a három pont birtokában hagyhassa el a játékteret.

Nagy Dávid