Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Negyedórás mesterhármas plusz áfa Sunderlandben!

Óriási a tülekedés az angol bajnokság táblázatán. Nem csak a nemzetközi kupaindulás, de a kiesés előli menekülés is komoly csatákat eredményez a csapatok között. Nézzük a mai történéseket Southamptonban, és Sunderlandben.

www.goal.com

www.goal.com

Premier League – 32. forduló
Southampton – Hull City
Komoly bajba sodorta a Hull Cityt, a Southampton. A kikötővárosi együttes ugyanis a második félidőre érvényesíteni tudta mezőnyfölényét. A Soton előbb egy mázlis büntetőhöz jutott, amit a csereként beállt Ward-Prowse értékesített. A hajrára fordulva pedig talán a hazaiak legnagyobb értéke, az olasz válogatott Graziano Pellé is beköszönt, megszerezve idénybeli kilencedik találatát.
Győzelmével a Soton ismét felkapaszkodott az ötödik helyre, míg a Hullt egyre inkább fenyegeti a kiesés réme, hiszen a játéknap végére akár a kiesőzónába is lesüllyedhet.
Végeredmény: 2-0
Gólszerzők: Ward-Prowse (56. perc-büntetőből), Pellé (81.)

Sunderland – Crystal Palace
A Premier League idei kiírásának talán leghihetetlenebb negyedóráját élhette meg az, aki látta a Sunderland – Palace meccset.
A „Fekete Macskák” a közelmúltban kaptak új menedzsert, a rutinos, és nem utolsó sorban még sikeresnek is mondható Dick Advocaat személyében. Ám a jelek szerint a holland mester valamit elkalibrált tanítványainál, lévén a második félidő elején olyasfajta műsorszünet volt a hazai fejekben, ami ritkán látható. A távolról sem világverő vendégek ugyanis alig negyedóra leforgása alatt vágtak négyet, a teljesen szénné alázott Costel Pantilimon kapujába.
A meccs hőse, a Palace remekül irányító Alan Pardew-n kívül természetesen a mesterhármast jegyző kongói, Yala Bolasie volt. A lyoni születésű szélső eddig egyetlen alkalommal volt eredményes a bajnokságban, most pedig…
Győzelmével a londoni együttes alighanem kiharcolta a bennmaradást, ugyanis a ”legenda” azt mondja, hogy negyven ponttal már nem lehet kiesni a Premier League-ből. Nos, Király Gábor, és Torghelle Sándor egykori klubjának már 42 van.
Végeredmény: 1-4
Gólszerzők: Wickham (90. perc), illetve Murray (48.), Bolasie (51., 53., 62.)

Balogh József